Grad prvacima daje po 6.000 dinara

Svim roditeljima čija deca polaze u prvi razred osnovne škole Grad Vranje uplatiće jednokratnu pomoć u iznosu od 6.000 dinara, odlučeno je u ponedeljak na sednici Gradskog veća, usvajanjem predloga Odluke o utvrđivanju visine novčane pomoći učenicima prvog razreda osnovnih škola.

Na 101. sednici Gradskog veća razmatran je i prihvaćen Nacrt Programa kontrole kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja od maja 2022. do kraja 2023. godine.

S ciljem upravljanja kvalitetom vazduha na teritoriji grada Vranja "uspostavljen je sistem praćenja i kontrole stepena zagađenja vazduha i održavanje baze podataka o kvalitetu vazduha u okviru Lokalne mreže mernih mesta", rekla je posle sednice gradska većnica Danijela Milosavljević.

"Pored mernog mesta iz državne mreže za automatsko praćenje kvaliteta vazduha, mrežu monitoringa kvaliteta vazduha na teritoriji grada Vranja čine merna mesta u osnovnim školama Svetozar Marković i Jovan Jovanović Zmaj u Vranju i osnovnoj školi Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, kao i merno mesto u vrtiću Neven Predškolske ustanove Naše dete", kazala je Milosavljević.

Članovi Gradskog veća dali su zeleno svetlo na Odluku i Tekst javnog oglasa o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja, javnim nadmetanjem, Nacrt odluke o izmeni Odluke o mreži javnih predškolskih ustanova na teritoriji grada Vranja.

Usvojen je Tekst javnog poziva za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljane i jačanje udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Najnovije vesti