Grad pravi pandan „Borinoj nedelji“ (VIDEO)

Na sednici Gradskog veća Vranja u četvrtak donete su odluke o formiranju organizacionih odbora za obeležavanje novoustanovljene manifestacije ,,Borini književni dani“, kao i Svetskog dana Roma i Đurđevdana.

Takođe, usvojeni su izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima poslovanja za 2017. godinu javnih preduzeća Komrad i Vodovod, kao i većine javnih ustanova u gradu.

Usvojen je Pravilnik o načinu, merilima i kriterijumima za izbor projekata iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, kao i Pravilnik o radu komisije za vrednovanje programa i projekata iz ove oblasti. O montažnim objektima čije se uklanjanje u gradu razmatra, nije bilo reči.

- Većnici su samo utvrdili i tekst javnog oglasa radi prikupljanja pisanih ponuda za davanje na privremeno korišćenje javne površine za postavljanje privremenih objekata - pokretnih objekata i aparata.

Data je saglasnost na zahtev preduzeća za saobraćaj Kavim-Jedinstvo doo za utvrđivanje privremenih linija Vranje – Kupinince - Rataje i Vranje – Pavlovac - Gornje Žapsko.

Ova saglasnost data je zbog ograničenja korišćenja javnog puta Kupinince – Aleksandrovac -Rataje, gde je kod brane na Aleksandrovačkom jezeru postavljen saobraćajni znak zabrana saobraćaja za vozila preko 5 tona – rekla je portparolka veća Zorica Jović na konferenciji za medije nakon sednice.

Doneto je Rešenje o obrazovanju Komisije za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti