Grad pomaže starijima pri kupovini: Ovo su telefoni za rezervaciju prevoza

Gradski štab za vanredne situacije grada Vranja preporučio je svim trgovcima na teritoriji grada da u petak 10. aprila, u periodu od 4 do 7 časova, njihovi maloprodajni prehrambeni objekti budu otvoreni kako bi Vranjanci stariji od 65 godina imali mogućnost da kupe osnovne životne namirnice.

- Potrebno je da tokom današnjeg dana na prodavnicama koje će raditi istaći obaveštenje o nazivima objekata i njihovim adresama, kao i da o tome obaveste javnost putem sredstava javnog informisanja.

Obaveštavaju se građani Vranja stariji od 65 godina, koji u tom periodu planiraju kupovinu a neophodan im je prevoz do prodavnica, da se mogu javiti u četvrtak do 16 sati Кancelariji za vanredne situacije na telefone na telefone 017/402-340, 017/402-348 i 064/863-02-72 - navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

I Apoteka Vranje prilagodila je svoje radno vreme novim merama, dodaje se.

- U petak će Apoteka biti otvorena od 4 ujutro kako bi sugrađani stariji od 65 godina mogli da se snabdeju lekovima.

Apoteka Vranje radiće do 16.30 časova.

Što se tiče kućnih ljubimaca, vlasnici će moći i dalje da svoje ljubimce izvode u istim terminima kao i prošlog vikenda.

Vlade Republike Srbije uvela je zabranu kretanja na teritoriji cele zemlje od petka u 17 sati do ponedeljka do 5 ujutru, s obzirom da su vikendi najkritičniji periodi za širenje koronavirusa.

Reč je o 60 sati neprekidno tokom kojih građani ne smeju napustiti svoje domove.

Ova mera primenjivaće se već od petka 10. aprila i važiće za celu Srbiju, a ne samo za pojedine gradove, kako je prvobitno najavljeno.

Penzioneri i sugrađani stariji od 65 godina u kupovinu će moći da idu u petak u zoru, u već ustaljenom terminu od 4 do 7 sati ujutro.

Najnovije vesti