Grad podržao 25 projekata u kulturi sa 5,5 miliona dinara (VIDEO)

Na sednici Gradskog veća Vranja u četvrtak usvojen je Predlog Komisije za ocenu projekata za finansiranje i sufinansiranje iz budžeta grada Vranja u oblasti kulture u 2019. godini, za koje je izdvojeno 5,5 miliona dinara, rekla je posle sednice gradska većnica za kulturu Zorica Jović.

- U roku je stiglo 35 prijava za ovaj konkurs, a 11 posle isteka roka.

Tih 11 prijava nije ni razmatrano, a komisija je dala predlog da se podrži 25 projekta - rekla je Jovićeva.

Među njima najviše novca odobreno je za projekat folklornog ansambla Sevdah (1,1 milion) i za organizaciju jednog od najznačajnijih festivala klasične muzike u zemlji "Piano summer" (900.000).

Jovićeva je naglasila da je u odnosu na 2018. godinu došlo do smanjenja budžeta za projekte iz oblasti kulture.

- Komisija je vodila računa o tome da tradicionalne manifestacije koje se održavaju u gradu ponovo podrži - naglasila je gradska većnica.

POVRAĆAJ SREDSTAVA ZA JEDAN PROJEKAT IZ 2018.

Jovićeva je na konferenciji za medije naglasila da je usvojen izveštaj Komisije za pregled pristiglih narativnih i finansijskih izveštaja o realizovanim projektima u oblasti kulture za 2018. godinu koje je finansirao Grad Vranje.

- Kod samo jednog projekta nisu opravdana sredstva dobijena od grada, makar za to nama nisu ponuđeni dokazi, te je dat nalog Gradskom javnom pravobranilaštvu da pokrene proceduru povraćaja sredstava - kazala je Jovićeva.

Najnovije vesti