Grad podelio još sto šezdeset auto sedišta

Osamdeset auto sedišta podeljeno je roditeljima koji su dobili bebu u ovoj godini, saopšteno je iuz Gradske uprave Vranja.

Na taj način, dodaje se, lokalna samouprava "nastavila je sa pružanjem podrške mladim bračnim parovima u odgajanju potomstva".

Isto toliko sedišta biće uručeno i u petak roditeljima beba koje su rođene u periodu od 1. jula do 30. septembra ove godine.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uputio je čestitku roditeljima ističući da grad Vranje "kao društveno odgovorna lokalna samouprava već nekoliko godina unazad poklanja" auto sedišta novorođenim bebama.

- Na ovaj način, osim što želimo da utičemo na bezbednost dece u saobraćaju i odgovorno ponašanje svakog od roditelja ponaosob, ujedno želimo i da pomognemo svima vama, našim sugrađanima, u odgajanju mališana.

Od srca vam čestitam rođenje deteta i želim da se radujete njegovom odrastanju i svakom novom danu koji provodite zajedno - piše u čestitki Milenkovića.

Ovo je treća akcija u toku 2020. godine koja se sprovodi u okviru aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja.

Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom nije organizovano zajedničko okupljanje, već su roditelji po sedišta za bebe dolazili pojedinačno.

Najnovije vesti