Grad odvojio 1,4 miliona za novi odlazak osnovaca na more

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, gradska većnica Zorica Jović i sekretar Crvenog krsta Tomislav Stefanović razgovarali u sredu sa roditeljima đaka koji će sredinom jula ići u Baošiće na letovanje.

Reč je o odmaralištu Crvenog krsta na crnogorskom primorju.

U obraćanju roditeljima gradonačelnik Milenković je istakao da je prošle godine grad prvj put organizovao odlazak đaka na letovanje, te da je slicna inicijativa realizovana tokom zimskog raspusta kada su osnovci o trošku grad boravili na Besnoj kobili.

- Pozvali smo vas da se upoznamo i predočimo vam sve tehničke detalje kako biste imali vremena da valjano pripremite decu za odlazak na more.

Sa decom će na moru boraviti i stručni saradnik Slađana Arizanović i dr Marko Ivančov, tako da nemate razloga za brigu - rekao je gradonačelnik Milenković.

- Veoma mi je drago što će i ove godine 49 đaka iz osnovnih škola sa teritorije grada Vranja deo letnjeg raspusta, tačnije period od 7. do 18. jula, provesti na moru.

Njih su izabrale pedagoško-psihološke službe i uprave škola - rekla je gradska većnica Zorica Jović.

Ona je dodala da će za decu biti organizovani različiti sadržaji poput kreativnih radionica, tako da će đaci biti u prilici da steknu i nova saznanja.

Ovom prilkom prikazan je i promo film o odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima.

Grad Vranje je za odlazak osnovaca na letovanje izdvojio 1,4 miliona dinara.

Najnovije vesti