Grad objavio poziv za sufinansiranje energentske sanacije za domaćinstva i privrednike

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje mere energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na teritoriji grada Vranja u 2022. godini.

Korisnici bespovratnih sredstava mogu biti domaćinstva, izuzev domaćinstava koja su u prethodnom periodu koristila sredstva Grada Vranja za slične aktivnosti i domaćinstava koja su u prethodne dve godine, posle dostavljanja Rešenja o dodeli bespovratnih sredstava, za slične aktivnosti odustala od sprovođenja aktivnosti.

Maksimalni iznos sredstava podsticaja koji se dodeljuje predstavlja manji iznos od 50 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om, a maksimalno 420.000 dinara sa PDV-om i manji od iznosa koji se dobija množenjem snage panela u kW iz dostavljene profakture, sa iznosom od 70.000 dinara sa PDV-om.

Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Vranja i na šalteru broj 1 Uslužnog centra, Gradske uprave grada Vranja, Ulica Kralja Milana 1.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli Grada Vranja.

Sredstva za sufinansiranje i energetsku sanaciju objekata obezbeđena su od strane Ministarstva rudarstva i energetike-Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti i Grada Vranja.


DOKUMENTACIJA

Popunjeni, potpisani i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom:

„PRIJAVA ZA JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE GRAĐANA U SPROVOĐENJU MERE ENERGETSKE SANACIJE PUTEM UGRADNJE SOLARNIH PANELA ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE – NE OTVARATI”, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Prijava se predaje lično na šalteru broj 1 Gradske uprave grada Vranja, u Uslužnom centru ili preporučeno poštom na adresu Gradska uprava grada Vranja, Ulica Kralja Milana br. 1, 17500 Vranje - Komisija za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća.

Sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva mogu se dobiti na telefon 017/402381 ili na e-mail [email protected]

JAVNI POZIV ZA PRIVREDNE SUBJEKTE

Gradsko veće grada Vranja raspisalo je i Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Vranja.

On se odnosi na sledeće mere energetske efikasnosti:

- zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za stanove i kuće,

- postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru za porodične kuće, osim krovnog pokrivača i tavanica za porodične kuće i stambene zajednice,

- postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće,

- nabavka i instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove,

- zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove,

- nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće,

- nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Konkursna dokumentacija za Javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Vranja.

Popunjeni, overeni i odštampani prijavni obrazac u tri primerka (jedan original i dve kopije) i prateća dokumentacija dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom:„Prijava za javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji grada Vranja – ne otvarati“, sa punom adresom pošiljaoca na poleđini koverte.

Prijave dostaviti poštom na adresu Grad Vranj, Ulica Kralja Milana 1, 17500 Vranje - Komisija za realizaciju mera energetske sanacije ili lično na šalteru Gradske uprave grada Vranja broj 1 u Uslužnom centru.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja zaključno sa 31. majem.

Najnovije vesti