Grad i biro rada izdvojili skoro 12 miliona za mere zapošljavanja

Ugovori o dodeli subvencija za zapošljavanje nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih i Odluke o dodeli subvencija za samozapošljavanje nezaposlenih lica dodeljeni su poslodavcima u Vranju koji će zaposliti sedamnaest osoba po osnovu petnaest ugovora.

Među sedamnaestoro su i tri osobe sa invaliditetom.

Drugom merom podržano je 27 osoba za pokretanje poslovnih aktivnosti.

Milan Ilić, pomoćnik gradonačelnika Vranja, kazao je tom prigodom da su mere aktivne politike, koje sprovodi lokalna samouprava, "primeri dobre prakse" za podsticaj zapošljavanja i samozapošljavanja.

"Posebno je važna mera podrške samozapošljavanju, jer se na taj način podstiče preduzetništvo, dobre poslovne ideje i unapređuje lokalno poslovno okruženje", kazao je Ilić.

Vranje je, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ili samostalno, u programskom periodu 2022/2023. godine, u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, merama poput stručne prakse, preko programa javnih radova, subvencijama za samozapošljavanje i zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, obuhvatilo 130 osoba, dodao je Ilić.

"U tom periodu otvoreno je oko 200 novih radnih mesta.

Nastavićemo sa sprovođenjem aktivnih mera zapošljavanja, jer se to pokazalo kao dobra praksa", rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Goran Živković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju, rekao je da je obe mere vladalo veliko interesovanje.

"Za ove namene, Grad je izdvojio 51,2 odsto sredstava, a NSZ 48,8 procenata što je ukupno 11,7 miliona dinara", rekao je Živković.

Najnovije vesti