Grad edukuje poljoprivrednike s ciljem preventivne zaštite od požara

Preventiva je ključna u zaštiti od požara, pa će od predsednika mesnih zajednica na području grada Vranja u narednom periodu biti zatraženo da sa stanovništvom na tome intenzivno rade, kako bi se izbegle neželjene posledice, rečeno je na sastanku sa predstavnicima mesnih kancelarija, javnih preduzeća i ustanova.

S tim ciljem za naredni period planiran je obilazak većih seoskih sredina u kojima će stručnjaci edukovati meštane, posebno poljoprivredne proizvođače s ciljem da ih upoznaju sa štetnim posledicama spaljivanja strnih useva i biljnih ostataka, rečeno je na sastanku.

Takođe, upozoreno je da je broj požara povećan.

Predočene su i mere kaznene politike u slučaju nepoštovanja odredbi Zakona o zaštiti od požara.

Sastanak je održan u okviru realizacije Operativnog plana za sprovođenje preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara.

Prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Vranja Aleksandar Tomić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju Vedran Tašković, predstavnik Kancelarije za vanredne situacije Nemanja Jovanović i komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Dejan Stanojević.

Najnovije vesti