Grad donirao opremu saobraćajnoj policiji FOTO/VIDEO

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i načelnik Policijske uprave (PU) Vranje Igor Živković potpisali su u utorak ugovor o materijalno-tehničkom opremanju lokalne saobraćajne policije.

Istovremeno, predstavnicima PU Vranje uručena je veća količina uglavnom tehničke opreme koja će im znatno pomoći u radu i poboljšanju bezbednosti saobraćaja.

Gradonačelnik Milenković kazao je da lokalna samouprava i Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja "nastoje da, u interesu građana, dodatno podignu svest o saobraćajnoj kulturi".

- U sklopu tih mera i ove godine obezbedili smo materijalno–tehničko opremanje saobraćajne policije u vrednosti od 1.950.930 dinara.

Iako je donacija usmerena na potrebe pripadnika policije, ona je direktno povezana sa poboljšanjem sigurnosti i opšte bezbednosti građana - rekao je Milenković.

Milenković je podsetio da se 70 odsto sredstava od kazni koje naplati saobraćajna policja sliva u republički, a 30 odsto u lokalni budžet.

- Od tih 30 odsto 15 procenata ide na uređenje saobraćajne infrastrukture, a 15 za opremanje saobraćajne policije - potencirao je Milenković

"Malo je reći hvala", nadovezao se načelnik Policijske uprave Igor Živković.

- Tradicija doniranja opreme saobraćajnoj policiji od strane grada se nastavlja i iz godine u godinu je sve značajnija.

Lokalna samouprava ostaje naš pouzdan partner, ne samo u pogledu doniranja opreme, već i realizacije mnogobrojnih projekata i u pogledu saradnje na unapređenju bezbednosti, a posebno bezbednosti saobraćaja u lokalnoj zajednici - rekao je Živković.

U sklopu opreme uručeno je 100 stop tablica, 80 pištaljki, 1 dreger aparat za otkrivanje psihoaktivnih supstanci, dva kompleta nesesera za obavljanje uviđaja, dva desktop kompjutera sa pratećom opremom, dva štampača, šest kancelarijskih radnih fotelja, foto aparat sa pratećom opremom, četiri smart telefona i jedan fiksni telefon sa centralom.

Lokalna samouprava Vranja je i lane obezbedila milion i po dinara za ove namene i to za opremanje radio i komunikacionom opremom, multifunkcionalnim aparatima i signalnom aparaturom.

Najnovije vesti