Građani Vranja družili se sa pripadnicima Vojske Srbije (FOTO, VIDEO)

Otvoreni dan ili tradicionalno druženje pripadnika 4. brigade Kopnene vojske Srbije sa civilnim stanovništvom upriličeno je u petak, u kasarni "Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog".

Veliki broj građana, posebno dece proveo je skoro dva sata u društvu vojnika, prisustvujući demonstraciji vojne tehnike, vojničkih veština specijalaca, pokaznim vežbama upotrebe naoružanja, vežbi vatrogasaca i sl.

Brigadni general i komandant 4. brigade Kopnene Vojske Slobodan Stopa izjavio je za Vranje News da je prezadovoljan svime što se u petak dešavalo u kasarni "Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog".

- Drago nam je da smo osnovcima, srednjoškolcima i građanima Vranja prikazali obučenost pripadnika 4. brigade Kopnene Vojske i sve ono što krasi vojnike i starešine u našoj brigadi.

Poseta je bila na nivou, po našim procenama oko 2.000 građana Vranja, a najviše učenika koji su mogli da uživaju u svemu što smo prikazali.

Siguran sam da ćemo sa ovakvim aktivnostima nastaviti i nadam se da su naši sugrađani poneli lepe utiske i uspomene odavde - rekao je Stopa za Vranje News.

Cilj ovih susreta je stalni kontakt sa osnovcima, srednjoškolcima i građanima i upoznavanje sa borbenom tehnikom i vojnicimakasarne u kojoj žive i rade pripadnici 4. brigade Kopnene vojske.

Na "Otvorenom danu" u organizaciji Vojske Srbije u Vranju bilo je više hiljada građana Pčinjskog okruga.

Najnovije vesti