GPV: Samo je bojkot referenduma spas za Vranje i Srbiju

Iz Građanskog pokreta Vranje, grupe građana koja od 2020. godine participira u političkom životu grada, oglasili su se saopštenjem za medije u kome građane Vranja i Srbije pozivaju "na bojkot referenduma o promenama Ustava u oblasti pravosuđa".

"Time će građani sprečiti režim Aleksandra Vučića i SNS-a da manipuliše imenima i prezimenima glasača u biračkom telu jer im je namera da to iskoriste za uvećanje procenta izlaznosti na referendumu.

Građani, spasite čast i obraz svoju i vaših porodica.

Mafijašku vlast u Srbiji treba rušiti bojkotom njihovog, a ne našeg referenduma, ali i na drugi način ne dozvoliti im da izmanipulišu lakoverne građane i izdejstvuju njihov eventualni izlazak na referendum", navode iz GPV-a.

U GPV su ubeđeni da "u ovoj i ovakvoj Srbiji pravosuđe ne može bez upliva politike".

"I to bez obzira na to da li je izbor sudija i tužilaca na narodnim poslanicima ili na članovima visokih saveta sudija i tužilaca", uvereni su u GPV.

Iz ove grupe građana decidirano kažu da "niko, a najmanje aktuelna vlast u Srbiji, ne može da ih ubedi da će promenama Ustava biti popravljeno stanje u vranjskom pravosuđu".

"Za Vranje su članovi Visokog saveta sudstva (VSS) predlagali za izbor sudija Višeg suda one kandidate kojima su u 80 odsto slučajeva ukidane presude, a poznati su i po neradu, nesavesnosti i korumpiranosti.

To je još jedan od razloga zašto pozivamo sve građane Vranja i Srbije da bojkotom referenduma 16. januara pokažu aktuelnoj vlasti da su je 'pročitali' i ne dozvole da manipuliše njihovom voljom.

Bojkot referenduma je spas za Srbiju", zaključuju iz GPV.

Predsednik GPV-a Ivica Petrušević naveo je za Vranje News da na referendum "sigurno neće izaći oko 900 članova ove grupe građana, kao ni članovi njihovih porodica".

Najnovije vesti