Gostovanje kabarea Čeznem da vam kažem u maju u vranjskom teatru

Poetsko muzički kabare Čeznem da vam kažem biće izveden u sredu 17. maja od 20 časova u Pozorištu Bora Stanković u Vranju.

U ovom kabareu igra Milorad Damjanović, prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, a učestvuju i Nataša Radovanović (sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu) i pijanista Pavle Joksimović.

Poetsko muzički kabare Čeznem da vam kažem "rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sećamo sa setom", kaže se u najavi ovog gostovanja.

"Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo.

Svaka od celina upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije.

Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, kao jedne od najzapaženijih diva Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije", kaže se u najavi.

Čeznem da vam kažem, je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas, dodaje se.

"Priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić i drugi", poručuju iz produkcije.

Najnovije vesti