Godišnjica Koordinacionog tela: Đaci Srbi i Albanci za zajedničku školu

Na obeležavanju osamnaest godina rada Koordinacionog tela za jug Srbije u bujanovačkom Domu kulture, i pored prisutnih gotovo svih političkih faktora iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, glavnu reč vodila su deca iz srpskih i albanskih škola.

Koordinaciono telo je obeležilo godišnjicu svog rada stavljajući u prvi plan 50 talentovanih učenika i učenica iz bujanovačkih škola, učesnika projekta „Naš grad, naše škole“.

Đaci šest osnovnih i dve srednje škole, koji već dve godine učestvuju u projektu Koordinacionog tela i Grupe 484, predstavili su „Vodič kroz Bujanovac“, napisan na srpskom, albanskom, romskom i engleskom jeziku.

Deca su prisutnima poručila da žele zajedničku školu u kojoj bi se bolje upoznali i družili i grad bez smeća po ulicama, a izrazila su želju i da Bujanovačko jezero, po njima najlepši deo opštine, konačno bude uređeno na način koji zaslužuje.

- Nadam se da ćete vi koji danas sedite u prvim redovima realizovati želje ove dece - rekao je predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković obraćajući se, pored ostalih, predsedniku opštine Bujanovac Šaipu Kamberiju, njegovom zameniku Stojanči Arsiću i narodnom poslaniku Nenadu Mitroviću.

- Ostvarili smo dobru saradnju između organa lokalne samouprave i Vlade Srbije.

Preko Koordinacionog tela je za 18 godina uloženo preko 35 miliona evra za izgradnju infrastrukturnih objekata na ovom području, računajući i međunarodnu pomoć, iznos uloženih sredstava prelazi 130 miliona evra - rekao je Stanković.

On je kao najveća dostignuća Koordinacionog tela u poslednjih nekoliko godina izdvojio izgradnju objekta Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu i porodilišta u Preševu, kao i obezbeđivanje stipendija za srednjoškolce i studente.

Po njegovim rečima Koordinaciono telo će nastaviti da radi na poboljšanju života stanovnika ovog kraja.

Najnovije vesti