Godišnjica Bregalničke bitke: Sećanje na borbe na Kalenici

Vranje - Sto deveta godišnjica Bregalničke bitke obeležena je na brdu Kalenica kod Štipa, u organizaciji Vlade Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, a u saradnji sa gradom Štip i udruženjem Srba u Severnoj Makedoniji.

U ime Grada Vranja vence su položile gradska većnica Izabela Savić i predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, Olivera Đorđević.

Vence i cveće položili su državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, izaslanik Ministarstva odbrane potpukovnik Vujica Vukobratov, ambasadorka Republike Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, zastupnik Srba u Sobranju Ivan Stojiljković, delegacije Štipa, Vranja, Bujanovca, predstavnici Vojnog sindikata Srbije, kao i delegacije udruženja Srba u Severnoj Makedoniji.

Na ceremoniji odavanja pošte stradalim junacima govorili su državni sekretar Miodrag Kapor i gradonačelnik Štipa Ivan Jordanov.

Nakon završetka ceremonije, zvanične delegacije nastavile su put Velesa, gde su položili vence i cveće na spomen kosturnicu u selu Karaslare kod Velesa.

Najnovije vesti