Gitarista Rafael Serrallet nastupio u vranjskom pozorištu

U punoj sali Pozorišta Bora Stanković u Vranju u subotu uveče koncert klasične muzike održao je Rafael Serrallet španski gitarista i profesor na konzervatorijumu u Liriji u Španiji.

On je svoju strast prema muzici i vrhunsko izvođenje najlepših klasični nota pisanih za gitaru podelio sa vranjskom publikom. .

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković podsetio je “da je Vranje od prošle godine član UNESCO – ve Mreže kreativnih gradova u oblasti muzike”.

- Grad Vranje je prepoznat po muzici, po autentičnom muzičkom nasleđu i specifičnom izrazu, stoga smo veoma počastvovani i ponosni što smo se našli u društvu UNESCO gradova koji svoj razvoj baziraju na kreativnosti u različitim oblastima.

Verujemo da će članstvo u UNESCO Mreži kreativnih gradova doprineti da istaknemo kulturni značaj našeg grada na međunarodnom nivou, da podelimo znanja preko stručnih klastera širom sveta, kao i da stvorimo nove mogućnosti za saradnju i partnerstvo sa drugim gradovima.

A da je tako potrvrđuju i današnja dešavanja i gostovanje proslavljenog španskog gitariste i profesora na konzervatorijumu u Liriji u Španiji, Rafaela Serralleta.

Budući da su njegov grad Lirija i Vranje članovi UNESCO Mreže kreativnih gradova na polju muzike, gostovanje je i prilika za unapređenje saradnje, razmenu iskustava i jačanje veza dva muzička grada - istakao je Milenković.

Nastup Rafaela Serralleta u Vranju organizovan je pod pokroviteljstvom Vlade Španije.

Grad Vranje s druge strane učinio je sve da se ispoštuju preporučene epidemiološke mere republičkog Kriznog štaba za suzbijanje COVID 19.

PROFIL

Rafael Serrallet rođen je u Valensiji, a gitaru je počeo da svira sa 12 godina. Pohađao je Špansku akademiju u Rimu i doktorirao na Politehničkom univerzitetu u Valenciji, a magistrirao na Nacionalnom univerzitetu za obrazovanje. Sa karijerom koja traje dvadeset pet godina i više od hiljadu koncerata u osamdeset zemalja, Serrallet je jedan od međunarodno najiskusnijih španskih gitarista. Takođe, on je prvi klasični muzičar koji je svirao na svih sedam kontinenata u jednoj godini, postavivši Ginisov rekord kao prvi muzičar koji je održao koncert na svakom kontinentu za 154 dana i 22 sata.

Najnovije vesti