Gimnazijalci u Grčkoj preko programa Erazmus plus

Četvoro učenika Gimnazije Bora Stanković u Vranju boravi u Grčkoj, u gradu Njeguš, u okviru projekta Prozor u svet (Window to the World) koji se realizuje kroz program Erazmus plus, saopšteno je u sredu iz ove obrazovne ustanove.

Učenici su otišli u pratnji dva profesora i to je samo jedna od brojnih aktivnosti koje su predviđene ovim projektom koji vranjska gimnazija realizuje sa partnerima iz Rumunije i Grčke.

"Projekat je namenjen prvenstveno učenicima i cilj projekta je da se oni kroz zajedniče aktivnosti međusobno upoznaju, približe i uvide da nisu toliko drugačiji, odnosno da imaju više sličnosti nego razlike.

Krajnji cilj je da učenici sebe vide kao građanine sveta, koji žive u multikulturalnim zajednicama.

Upravo zato će oni kroz ceo projekat biti uključeni u brojne praktične, umetničke i književne aktivnosti, zamišljene tako da podignu njihovu svest o značaju zaštite prirode, značaju borbe protiv klimatskih promena, smanjenju zagađenja i pronalaženju rešenja za ove probleme, tako da budu vidljivi u lokalnoj zajednici.

Tokom boravka u Grčkoj učenici će, pored radionica u partnerskoj školi u Grčkoj, imati vremena da se upoznaju i sa svim značajnim gradskim događajima u Njegušu, a posetiće i mesto života Aleksandra Velikog.

Učenici se sa puta vraćaju u nedelju 14. maja", navodi se u saopštenju.

Najnovije vesti