Gimnazijalci pozivaju na buđenje ekološke svesti VIDEO

Grupa profesora i đaka Gimnazije Bora Stanković u Vranju, koja se bavi podsticanjem uređenja i popularizacijom turističkih lokaliteta na ovom području, pozvala je sve kreativne mlade Vranjance koji vole prirodu i žele da se bave aktivizmom da dođu u petak 20. decembra u 13.30 časova u Svečanu salu Gimnazije i informišu se detaljno o ciljevima i aktivnostima ove grupe.

Iz Gimnazije je saopšteno da su u kolektivu ove škole, vođeni idejom da gimnazijalci treba da preuzmu inicijativu i "veće učešće u uređenju grada, već preduzeli konkretne ekološke akcije.

- Vodeći se tom idejom profesor geografije Dragan Antić i profesorka srpskog jezika i književnosti Vesna Arsić sa učenicima najpre su krenuli od čišćenja pojedinih lokaliteta.

Čišćeni su Borino brdo i Kazanđol.

Tokom čišćenja doline Vranjske reke, gledajući lepotu koja nas okružuje a do koje je zbog neprohodnosti teško doći, odlučeno je da se proširi naše delovanje.

Zato je i zakazan skup za 20. decembar - poručuju iz Gimnazije.

Gimnazijalci poručuju da je njihov slogan "Sačuvajmo prošlost - gradimo budućnost".

Vranjska gimnaija je nosilac zelene zastave i znaka eko- škole od 2017. godine.

Ovu akciju prati i promotivni film koji možete pogledati u nastavku.

Tekstovi u sklopu projekta „Internet eko reporteri“ sufinansirani su sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove ministarstva.

Najnovije vesti