Gimnazijalci: Osećaj darivanja neuporediv sa bilo kojim novogodišnjim ushićenjem

Učenički parlament Gimnazije Bora Stanković u Vranju i ovog decembra uspešno je realizovao akciju "Radost darivanja", u susret novogodišnjim i božićnim praznicima.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad, kreativni i humani gimnazijalci organizovali su akciju prikupljanja odeće, školskog pribora, igračaka, pripremu i prodaju kolača kako bi od prikupljenih sredstava spremili paketiće za one kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

- Vrata naše škole bila su u sredu otvorena za sve one koji su bili spremni da sa nama dele radost darivanja - rekla je mentor Učeničkog parlamenta gimnazije Danijela Spasić.

Ona je istakla da su vranjski gimnazijalci, pored mnogobrojnih humanih akcija, i ovoga puta pokazali "da su humanost i želja da se pomogne drugima njihova misija".

Za najmlađe korisnike Centra za socijalni rad gimnazijalci su ovim povodom izveli predstavu "Bajka iz parka" u Svečanoj sali gimnazije.

Luka, Jovana, Aleksa, Milica, Staša, Aleksa i Anđela, učenici koji su učestvovali u realizaciji projekta "Radost darivanja", poručili su "da je osećaj pomaganja nekome neuporediv sa bilo kojim drugim novogodišnjim ushićenjem".

- Druženje i aktivnosti ispunili su naš cilj i misiju koja ima slogan "Drugima na korist, nama na radost" - rekao je predsednik Učeničkog parlamenta gimnazijalac Vukašin Trajković.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković kazala je da se i ovog puta "s ponosom može reći da vranjski gimnazijalci pre svega neguju ljudskost i humanost".

- Oni su je i do sada nebrojano puta pokazali na delu kroz razne projekte i akcije ovog tipa - rekla je Mišić Stanković.

Najnovije vesti