Gimnazijalci dobijaju Savremeni kutak sa trideset računara

Na konkursu Vojvođanske banke "Odgovorno u zajednici", koji je organizovan s ciljem podrške razvoju obrazovanja, tim Udruženja "Naš svet, naša pravila", kojeg čine učenici i profesori Gimnazije Bora Stanković u Vranju, osvojio je drugo mesto.

- Bavili smo se jednom od aktuelnih tema našeg društva, a to je unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Željan znanja i inovacija, naš tim je predložio projekat "Savremeni kutak", tj. učionicu podeljenu na 20 obrazovnih zona.

Ideja i inicijativa potekla je od kolege Aleksandra Đorđevića, profesora likovne kulture, koji je osmislio projekat po kome "korelacija svih predmeta u nastavi može funkcionisati kao ljudsko telo" - navode iz Gimnazije.

U finalu od 24 kandidata projekat "Savremeni kutak" osvojio je drugo mesto.

U odbrani rada učestvovale su Jefimija Najdić, učenica četvrtog razreda, i Gordana Nikolić profesorka biologije i koordinator eko sekcije.

- Otvaranjem i realizacijom ovog kutka ostvarujemo podsticajnu sredinu za osmišljenje novih ideja digitalni marketing za učeničko preduzetništvo - kaže se u saopštenju iz škole.

TIM KOJI POBEĐUJE

Tim su činili učenici: Stojanović Đorđe, Stojmenović Emilija, Trajković Vanja, Ristić Katarina, Kafedžijska Anja, Cvetković Staša, Stanimirović Milan, Milenković Emilija, Milenković Kristina, Rangelov Stefan, Đurić Novak, Stoiljković Danijel, Najdić Jefimija, kao i profesori Gordana Nikolić i Đorđević Aleksandar.

Gordana Nikolić, profesorka biologije, smatra "da je ovo dobar primer ostalim školama u ostvarivanju obrazovno-vaspitnih ciljeva na jedan inovativni način".

Za drugo mesto škola će dobiti trideset računara, što će znatno olakšati podučavanje i prenošenje znanja đacima.

- Učenici Gimnazije i njihovi mentori još jednom su potvrdili da su svojim radom i kreativnim idejama predstavljaju tim koji pobeđuje na svim nivoima - kazala je direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

Najnovije vesti