Gimnazija: Onlajn prijave za prijemni IT odeljenja od ponedeljka

Gimnazija Bora Stanković u Vranju upisivaće i ove godine učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku koji konkurišu za specijalizovano IT odeljenje, saopšteno je iz ove škole.

Prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita (slanjem mejla ili direktno) obaviće se od 18. do 21. maja.

Škola će obezbediti da se u periodu od 8 časova do 20 časova, preko zvanične mejl adrese [email protected], potvrđuje prijem prijave.

Potrebno je da kandidati popune elektronski obrazac prijave i u tekstu mejla navedu generički broj koji su dobili pri prvom onlajn prijavljivanju početkom aprila.

Obrazac prijave može se naći nalazi na sajtu Ministarstva prosvete ili klikom na OVAJ LINK.

- U obrascu prijave se navodi šifra koju učenik dobija i upisuje se u njegovu knjižicu.

Ove šifre će učenici dostaviti kada ih dobiju u matičnoj osnovnoj školi.

Škola potvrđuje prijem Prijave za polaganje prijemnog ispita tako što potvrdi prijem mejla (odgovor mejlom).

Učenici koji nisu uspeli da obave onlajn prijavu ili se nisu uopšte prijavili (nemaju generički broj), mogu da se prijave popunjavanjem i štampanjem obrasca iste prijave koji lično predaju u školi koju žele da upišu.

Overen primerak prijave je dokaz da je obavljeno prijavljivanje.

Konačan spisak lokacija gde će se obaviti prijemni ispit biće objavljen nakon obavljenih prijava i sagledavanja prostornih kapaciteta gimnazija koji obezbeđuju epidemiološku bezbednost kandidata - poručuju iz vranjske gimnazije.

Kalendar aktivnosti za sprovođenje prijemnog ispita za upis u srednju školu za školsku 2020/2021. godinu nalazi se na sajtu miistarstva.

Sve potrebne i važne informacije mogu se naći i na sajtu vranjske gimnazije.

Najnovije vesti