Gimnazija: Kreću prijave za specijalizovano IT odeljenje

Svi učenici završnog razreda osnovnih škola koji su zainteresovani za IT specijalizovano odeljenje Gimnazije Bora Stanković u Vranju mogu se prijaviti u ovoj školi od 13. do 17. maja u vremenu od 9 do 14 časova.

- Podsećamo da je pripremna nastava u toku za polaganje posebnog prijemnog ispita iz matematike koja se drži u Gimnaziji.

Sve potrebne informacije u vezi IT odeljenja možete pogledati na sajtu škole - piše u saopštenju vranjske Gimnazije.

Digitalna pismenost, poznavanje programiranja i baza podataka koje će učenici steći u gimnazijskom IT odeljenju biće važne za njihov dalji razvoj.

Osim prohodnosti na fakultete koji školuju IT stručnjake, maturanti tih odeljenja mogu da nastave studije i u drugim oblastima i tako probiju put ka digitalizaciji u poljoprivredi, zdravstvu i energetici.

- Zahvaljujući kompetencijama ovi učenici mogu odmah po završetku gimnazije da postanu deo inovativnih start-ap kompanija.

Učenici koji su završili gimnazijska IT odeljenja svoje znanje, veštine i stavove već su uspešno iskazivali na konkursima koje su raspisivale telekomunikacione kompanije.

Naročito velike uspehe demonstrirali su u veb-dizajniranju i kreiranju aplikacija za mobilne telefone - dodaje se u saopštenju.

Najnovije vesti