GIK: Više od 76 odsto Vranjanaca glasalo za ustavne promene u oblasti pravosuđa

Čak 76,12 odsto građana Vranja s pravom glasa odabralo je odgovor "da" na referendumu koji je održan u nedelju u vezi sa ustavnim promenama u oblasti pravosuđa, saopšteno je iz Gradske izborne komisije (GIK).

Prema podacima GIK-a na 106 glasačkih mesta na glasanje je izašlo 40,21 odsto glasača, što je znatno iznad proseka u Srbiji.

Protiv potvrđivanja Akta o promeni Ustava, odnosno odgovor "ne", zaokružilo je 22,12 odsto glasača na području grada Vranja, navodi se u saopštenju GIK-a.

RIK: Podaci za Srbiju posle trećine obrađenih glasačkih mesta

Na referendumu u Srbiji je, na osnovu 34,68 odsto obrađenih glasačkih mesta, glasalo 30,63 odsto upisanih birača, a 61,84 odsto njih podržalo je izmene Ustava u oblasti pravosuđa, saopštio je kasno sinoć predsednik Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević. On je na konferenciji za novinare Republičke izborne komisije (RIK) rekao da se protiv izmena Ustava u oblasti pravosuđa izjasnilo 37,1 odsto birača.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas su Letnje zadušnice »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji u subotu slave Letnje (duhovske) zadušnice, koje su uvek u subotu pred Duhove (Si...