Geox donirao dva miliona dinara Vranju

Italijanska fabrika obuće Geox, čije proizvodna celina posluje u Vranju, donirala je 2 miliona dinara lokalnoj samoupravi kao pomoć u borbi sa koronavirusom.

U saopštenju koje je potpisao predsednik italijanskog Geox–a, Mario Moretti Polegato navodi se da ljudi iz menadžmenta ovog renomiranog proizvođača obuće "osećaju moralnu dužnost da pruže podršku lekarima i medicinskom osoblju koje je na prvoj liniji fronta" u borbi protiv COVIDA-19 i pomognu lokalnoj zajednici.

- Ovim gestom, takođe, želim da izrazim našu moralnu podršku institucijama i njihovom osoblju koji preduzimaju sve mere kako bi u ovim odlučnim trenucima spasili ljudske živote.

Ovo je podrška i izraz saosećanja svim građanima Vranja, posebno pojedincima koji su oboleli i njihovim porodicama koje se bore protiv koronavirusa - navodi se između ostalog u saopštenju predsednika italijanskog Geox-a.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković izrazio je duboku zahvalnost italijanskom Geox-u, naglasivši da se još jednom pokazalo da su investitori koji posluju u Vranju društveno odgovorni i visoko moralni. ,

- Ovaj novac biće iskorišćen za potrebe Apoteke Vranje i nabavku i proizvodnju dezinfekcionih sredstava i medicinskog alkohola koji su neophodni u borbi protiv širenja koronavirusa - rekao je Milenković.

Najnovije vesti