General Stopa: Migranti ne predstavljaju opasnost po građane

Komandant 4. brigade Kopnene vojske u Vranju brigadni general Slobodan Stopa izjavio je da migranti ne predstavljaju opasnost po bezbednost građana na jugu Srbije.

– Koliko sam upoznat sa namerama ovih ljudi, njima je cilj da nastave svoj put prema zapadnoj Evropi tako da ne predstavljaju pretnju po bezbednost naših građana.

Svakako, mi pratimo situaciju i ako se pretnja po bezbednost naših građana na jugu Srbije pojavi, spremni smo da reagujemo u skladu sa donetim odlukama – kazao je general Stopa u intervjuu za "Slobodnu reč".

Po njegovim rečima, 4. brigada je tokom vanrednog stanja obezbeđivala oko 2.500 migranata raspoređenih u pet Prihvatnih centara u Pčinjskom okrugu, sprečavajući nekontrolisani izlazak i kretanje u cilju sprečavanja širenja covid-19.

– Tokom izvršavanja zadataka postavljena su jasna pravila ponašanja koja su poštovana od strane migranata i nije bilo problema.

O načinu izvršenja ovog zadatka, o profesionalzmu pripadnika 4. brigade Kopnene vojske, govori i gest migranata koji su naše vojnike i starešine ispratili aplauzom tokom dezangažovanja iz prihvatnog centra u Vranju – rekao je Stopa.

Najvažniji zadatak 4. brigade Kopnene vojske, kako je rekao general, ostaje obezbeđenje administrativne linije prema autonomnoj pokrajni Kosovo i Metohija i kontrola Kopnene zone bezbednosti.

- Bezbednost građana Republike Srbije bez obzira na versku, nacionalnu i političku pripadnost na jugu centralne Srbije je naš prioritet – poručio je general Stopa.

Najnovije vesti