General Petrović na slavu 4. brigade KoV: Počast oslobodiocima

Mnogo je važnih događaja koji su obeležili istoriju naroda u Pčinjskom okrugu s kraja 19, početkom 20. veka i odredili istorijska zbivanja koja su usledila i zato odajemo počast znamenitim rodoljubima koji su oslobađali Vranje od Otomanske imperije, vojnicima srpske vojske iz ovog kraja koji su vojevali u Balkanskim ratovima i doprineli savezničkoj pobedi u Velikom ratu, rekao je u ponedeljak komandat 4. brigade Kopnene vojske, brigadni general Novica Petrović.

On je na svečanosti u kasarni "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog", povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske i slave - Svetog Atanasija Velikog naglasio "da je saradnja sa lokalnim samoupravama u Okrugu i sa Gradom Vranjem bila u prethodnom periodu na veoma visokom nivou".

"Zajedničke aktivnosti su dokaz da je 4. brigada oduvek bila i biće uz svoj narod na jugu Srbije", dodao je Petrović.

Čestitajući Dan i slavu brigade, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je ubeđen da će pripadnici 4. brigade, kao i do sada, krajnje profesionalno i odgovorno ispunjavati svoje obaveze.

"U prethodnom periodu, vi ste bili naš oslonac, ulivali nam i pružali sigurnost.

Vođeni iskusnim starešinama, uspešno ste izvršavali svaki zadatak, i na taj način, mogu slobodno reći, postali ponos naše Vojske i pravi sledbenici Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog.

Vi ste ponos ne samo Vojske, već i građana ovog kraja, kojima ste uvek nesebično pomagali.

To narod zna da poštuje, i zbog toga ste tako omiljeni na ovim prostorima.

Zbog svega toga, zbog odlične saradnje sa 4. brigadom Kopnene vojske Srbije, grad Vranje se trudi da učini sve što je u nadležnosti lokalne samouprave kako bi, pre svega, obezbedili bolji život pripadnicima Vojske Srbije“, istakao je Milenković.

Svečanosti u kasarni prisustvovao je i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, koji je zaslužnim pojedincima i timovima 4. brigade uručio nagrade i priznanja.

Najnovije vesti