General Mojsilović u Vranju i Kopnenoj zoni FOTO

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je deo jedinica i kapaciteta Vojske Srbije u garnizonu Vranje.

On je, kako je objavljeno iz Ministarstva odbrane, tokom obilaska sagledao organizaciju života i rada u kasarnama "1300 kaplara" i "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju.

U bazi "Debela glava" u Kopnenoj zoni bezbednosti i uverio se u odličnu osposobljenost pripadnika 4. brigade Kopnene vojske za realizaciju namenskih zadataka.

Prilikom obilaska 4. brigade Kopnene vojske, načelnik Generalštaba je, sa saradnicima, informisao pripadnike jedinice o ključnim zadacima Vojske Srbije, planovima za naredni period i naporima koji se preduzimaju radi unapređenje statusa i materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije.

Načelnik Generalštaba pohvalio je pripadnike 4. brigade Kopnene vojske koji u složenim uslovima profesionalno realizuju sve zadatke dajući tako pun doprinos jačanju operativnih sposobnosti i stanju bezbednosti u ovom delu Republike Srbije.

Upratnji generala Mojsilovića prilikom obilaska Vranja i Kopnene zone bezbednosti bio je i komandant Kopnene Vojske general potpukovnik Milosav Simović.

Oni su u Vranju obišli i Spomen sobu 4. brigade Kopnene vojske i garnizona Vranje koja se nalazi u kasarani "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog".

PROFIL

General Milan Mojsilović rođen je 1967. godine u Kosovskoj MItrovici. Svoju bogatu vojničku karijeru započeo 1986. godine kao vojnik na služenju obaveznog vojnog roka u Školi rezervnih oficira oklopno-mehanizovanih jedinica Jugoslovenske narodne armije. U službi je napredovao od najnižeg vojničkog čina do generala Vojske Srbije. Obavljao je dužnosti od komandira voda do komandanta vida Vojske Srbije, težišno na komandnim i operativnim formacijskim mestima u komandama i jedinicama. Završio je Vojnu akademiju, smer oklopno-mehanizovane jedinice, zatim Komandno-štabnu školu i Školu nacionalne odbrane u Beogradu. Od značajnijih internacionalnih kurseva završio je izvršni program u Evropskom koledzu za bezbednosne studije u trajanju od četiri meseca. Službovao je u Banja Luci, Vršcu, Kruševcu, Pančevu, Beogradu, Vranju, Prokuplju, Kragujevcu i Nišu. Obavljao je, između ostalog, dužnosti načelnika operativnog odeljenja u Komandi Operativnih snaga Vojske Srbije, zamenika komandanta Združene operativne komande u Generalštabu i komandanta Kopnene vojske. Od 2013. do 2017. bio je šef Vojnog predstavništva u Misiji Republike Srbije pri NATO-u. Pre postavljenja na dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije, od 2017. do 2018. godine, obavljao je dužnost pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane.
General Milan Mojsilović je oženjen Slavicom. Imaju sina, snaju i unuke Sofiu i Anastasiju. Svoje slobodno vreme koristi za alpsko skijanje, pecanje i pozorište. Tečno govori ruski i engleski jezik.

Najnovije vesti