Galerija NM Vranje: Raspisan konkurs za izlagačku sezonu 2024.

Iz Galerije Narodnog muzeja u Vranju objavljeno je da je raspisan konkurs za izlagačku sezonu 2024, koji će biti otvoren do 30. septembra ove godine.

Kako je saopšteno, Narodni muzej Vranje raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe, uz mogućnost da prijave podnesu likovni i vizuelni umetnici odgovarajuće školske spreme, kao i istoričari umetnosti sa autorskim projektom iz oblasti savremene umetnosti, koji nisu izlagali u Vranju u proteklih pet godina.

Iz Narodnog muzeja poručuju da konkursne prijave treba slati na e-mail [email protected]

"Prijava treba da sadrži podatke o autoru (ime prezime, adresa, kontakt telefon, e-mail i, ukoliko postoji, internet prezentacija), fotografije izložbenih radova i podatke o njima (naziv, tehnika, dimenzije, godina nastanka ili trajanje i godina nastanka), sažet koncept izložbe, tehnički opis izložbe (ukoliko se koriste tehnička sredstva koja galerija ne poseduje umetnik je u obavezi da ih za izložbu obezbedi), profesionalnu biografiju autora i predlog dodatnih programa (ukoliko su deo izložbe)", navode iz NM u Vranju.

Ukoliko umetnici nisu u mogućnosti da dokumentaciju pošalju elektronskim putem, prijave (sa naznakom Za izlagački konkurs Galerije Narodnog muzeja Vranje za 2024) mogu poslati i poštom na adresu Galerija Narodnog muzeja Vranje, Pionirska 1 ili Heroji sa Košara bb, 17 500 Vranje.

Rezultati konkursa biće objavljeni 31. oktobra ove godine na Facebook stranici Narodnog muzeja i Galerije Narodnog muzeja u Vranju.

Izlagački uslovi koji se pružaju umetnicima su izrada kataloga, plakata i pozivnica, tehnička i stručna pomoć prilikom postavljanja izložbe i obaveštavanje javnosti i medijska pokrivenost izložbe.

Više informacija o uslovima izlaganja može se dobiti na telefon 062 423 789 ili na e-mail [email protected]

Najnovije vesti