Gala koncert kao kruna Letnjeg baletskog kampa FOTO

Gala koncertom u Domu vojske u Vranju završen je peti Međunarodni letnji kamp za umetničku igru – Summer Dance camp Vranje 2019.

Seminar je ove godine pohađao rekordan broj učesnika, njih 46, uglavnom učenika osnovnih i srednjih baletskih škola, plesnih škola i klubova.

Plakete i zahvalnice

Koncert je bio prilika da dekan Fakulteta za inženjerski menadžment, prof. dr Vladimir Tomašević, uruči plakete i zahvalnice pojedincima i kolektivima. U ime grada Vranja plaketu je primio gradonačelnik dr Slobodan Milenković, koju je potom u znak zahvalnosti predao balet majstoru Bahramu M. Juldaševu iz Rusije. Plakete su uručene i komandantu 4. brigade kopnene vojske, brigadnom generalu Slobodanu Stopi, direktorki Doma učenika srednjih škola Maji Ristić, kao i predstavnici Policijske uprave Vranje, Mileni Dimitrijević, dok je zahvalnicu dobila Jasmina Prokić.

Bili su tu i studenti Instituta za umetničku igru i profesionalci iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Nemačke i Belorusije.

Predavanja su držali balet majstor Bahram M. Juldašev iz Rusije, prvakinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Ana Pavlović, koreograf i pedagog savremene igre Tomek Pomersbah iz Poljske, te koreograf i pedagog savremene igre Ognjen Vučinić iz Hrvatske.

Кamp se održava već pet godina u Vranju u organizaciji Instituta za umetničku igru.

Organizacija je pod pokroviteljstvom Fakulteta za inženjerski menadžment uz podršku grada Vranja, Doma vojske i Doma učenika srednjih škola.

Najnovije vesti