Futsaleri odigrali nerešeno u poslednjoj proveri: FON - KMF Vranje 1:1

Nerešeno 1:1 odigrao je KMF Vranje sa beogradskim FON-om, u poslednjoj proveri pred nastavak šampionata Prve futsal lige, u kojem su Vranjanci lideri nakon prvog dela prvenstva.

U fer, korektnoj i borbenoj utakmici, sa mnogo trčanja, viđeno je dosta lepih poteza.

Vranjanci su poveli golom reprezentativca Srbije Aleksandra Janjića u ranoj fazi prvog dela igre, iz školske akcije posle duplog pasa sa Milovcem, igračem koji je nedavno pojačao redove Vranjanaca (vidi okvir).

Ekipa FON Banjica, koja je tokom susreta imala blagu prednost u posedu, nastojala je da poravna rezultat, ali je golman Vranjanaca Tasić fenomenalnim odbranama doprineo da prvi deo igre pripadne vranjskom timu.

U drugom poluvremenu bilo je mnogo šansi na obe strane.

Domaćin je do egala došao evrogolom Pavla Pešića, posle šuta sa distance.

Vranjanci uoči nastavka Prve futsal lige zauzimaju prvo mesto na tabeli najelitnijeg futsal takmičenja u Srbiji sa 26 bodova, dva više od drugoplasirane Loznice.

Trećeplasirani Novi Sad ima 18 bodova, dok su od četvrtog do šestog sa istim brojem bodova (17) raspoređene ekipe niškog Winter sporta, FON-a i Novog Pazara.

Vranjanci će na početku drugog dela prvenstva gostovati osmoplasiranom SAS-u u Zrenjaninu.

Značajno pojačanje

Stojan Milovac, bivši igrač Loznice i Novog Pazara, te nekoliko klubova u Rumuniji, Mađarskoj i Češkoj (gde je prošle godine nastupao za IFC Kadaň), pojačao je u zimskoj pauzi redove Vranjanaca. Iz kluba poručuju da je ovo još jedan korak u nameri da se ostvari ovogodišnji cilj kluba - osvajanje titule prvaka Srbije. Milovac već ima ovaj trofej, koji je osvojio sa ekipom Loznice. Vranjanci ove sezone takođe ciljaju i osvajanje Kupa Srbije.

Najnovije vesti