Futsaleri blistali: KMF Vranje - Novi Sad 7:3 FOTO/VIDEO

Futsaleri KMF Vranje osvojli su tri nova boda i zadržali vodeću poziciju na tabeli Prve futsal lige, savladavši u derbiju 16. prvenstvenog kola trećeplasirani Novi Sad sa 7:3 (1:0).

Pobeda jeste ostvrena možda i lakše nego što se očekivalo, ali prvi deo igre nije to nagoveštavao.

Igralo se u prvih petnaestak minuta veoma tvrdo, gost je odolevao, imao i svoje šanse da povede, ali je u 16. minutu Aleksandar Janjić, moglo bi se reći posle jednog pasa do koga je došlo sasvim slučajno, doveo Vranjance do minimalnog vođstva sa kojim se otišlo na pauzu između poluvremena.

Kada je bedem gostiju probijen, u drugom delu igre i druga priča na terenu.

Već u 21. minutu izvanredni Stefan Aleksić, po prikazanom igrač utakmice, odveo je Vranjance na dva gola prednosti, da bi Stojan Milovac u 25. i Krstić u 29. minutu doneli više nego ubedljivu prednost (4:0).

Došlo je u tom periodu igre do malog opuštanja, trener Vranjanaca Jović je počeo više da koristi igrače sa klupe, pa je gost preko Jevtića (postigao het-trik, sva tri gola za goste na ovoj utakmici) smanjio na 4:1.

Milosavljević je pogodio za 5:1 vranjskog tima, a do kraja utakmice još su se u strelce upisali Miloš Tajković u 35. i Stošić u 38. minutu utakmice.

Vranjanci su trenutno lideri na tabeli sa 36 bodova, četiri više od ekipe Loznica grad 2018.

Lozničani u nedelju na domaćem terenu igraju drugi derbi ovog kola sa FON Banjicom i u slučaju pobede opet će prići Vranjancima na bod zaostatka.

KMF Vranje drži sudbinu čvrto u svojim rukama.

U narednom kolu gostovaće poslednjeplasiranom Paležu, a potom u poslednjem 18. kolu regularnog dela prvenstva dočekaće kragujevačkog Ekonomca.

Sa te dve pobede Vranjanci će u plej-of sigurno ući kao prvoplasirani tim, što im omogućava prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka Srbije.

KMF Vranje: Maestralna partija

Iz uprave KMF Vranje ocenili su posle utakmice da je vranjski tim pružo "još jednu maestralnu partiju" u prvenstvu.

"Posle izvojevanog polufinala u kup takmičenju, obezbeđeno je i matematički još jedno polufinale u plej-of doigravanju za naslov šampiona Srbije u futsalu. U to polufinale najverovatnije ulazimo kao prvoplasirana ekipa na tabeli, što nam donosi prednost domaćeg terena do kraja (što u našem slučaju sa publikom, koja je definitivno najbolja u Srbiji, znači mnogo). Od samog starta ove utakmice smo nametnuli jak tempo i napali protivnika visokim presingom, što im je znatno otežalo stvari. Protivnik se do primljenog gola branio organizovano i čak u par navrata iz kontre pripretio sa par izglednih šansi, ali je fenomenalni golman domaćih sve to odbio. Nakon prvog gola, kao da je sva nezvesnost nestala. Rastrčali su se naši momci i krenuli da ređaju fenomenalne poteze i golove i tom prilikom razgalili i podigli fenomenalnu publiku na noge. Rutinski privedena utakmica kraju i rasterećeni idemo u sledeću predposlednju utakmicu regularnog dela. Hvala još jednom svima koji su pružili podršku našoj ekipi. Napred momci, do kraja nema opuštanja", poručili su iz KMF Vranje.

Pogledajte u nastavku dodatne fotografije i neke od golova sa ove utakmice.

Najnovije vesti