Futsaleri će prezimiti na čelu Prve lige: KMF Vranje - Novi Pazar 2:1

Klub malog fudbala (KMF) Vranje bio je bolji od Novog Pazara u derbiju 11. kola Prve futsal lige i ostvario pobedu od 2:1 (1:0) čime je, pored ranije obezbeđene jesenje titule u futsal eliti, omogućen i miran zimski san do nastavka takmičenja u februaru 2024.

Novi Pazar, koji sada na četvrtom mestu ima devet bodova zaostatka za Vranjancima, počeo je utakmicu odlučnije, sa željom da napada i eventualno prvi dođe do vođstva.

Vranjski tim je odoleo početnoj blagoj inicijativi Novopazaraca i uskoro došao do svoje igre, koja im je i donela vođstvo u 13. minutu - strelac je bio Aleksandar Janjić posle odlične kontre.

Novopazarci su nastojali da izjednače, ali u toj egal igri bliže golu do kraja poluvremena bili su Vranjanci, ali su svoje šanse propuštali.

Negde na polovini drugog poluvremena, jedan od igrača gostiju dobio je crveni karton.

Vranjski tim je znalački iskoristio prednost igrača više i stigao do dva gola viška, preko danas odličnog Stefana Aleksića.

Delovalo je u nastavku da gosti ne mogu do gola.

Međutim, nakon primljenog drugog gola, opet su brojčano bili ravnopravni na terenu, potom povukli golmana i do kraja meča napadali sa igračem više u polju.

To im je donelo tračak nade posle pogotka Perića u 39. minutu, ali u preostalih manje od dva minuta nisu imali snage, niti prilike za izjednačenje.

I Vranjanci su u toj igri Novopazaraca na sve ili ništa u više navrata mogli da odu na dva ili više pogotka prednosti, ali su nedostajali centimetri da pogode prazan protivnički gol.

Iz KMF Vranje su na kraju ovog dela lige zadovoljni učinkom i ponosni na činjenicu da su jesenji šampioni Prve Futsal lige Srbije, najelitnijeg domaćeg futsal takmičenja.

"Ova utakmica bila je prava poslastica za sve ljubitelje futsala.

Čvrsta igra, sa mnogo trčanja, duela i lepih poteza.

Ekipa Pazara je još jednom dokazala da je jedna od najboljih i najiskusnijih u zemlji i da s pravom ima ambicije kakve ima.

A, šta reći za naše junake.

Srce na teren, čarolija u nogama, poslednji atom snage potrošen na terenu i rezultat je morao da dođe.

Zaslužili su sve pohvale i svaki aplauz najbolje publike u futsal Srbiji", konstatuju iz KMF Vranje.

Posle nekompletnog 11. kola na zimsku pauzu Vranjanci odlaze sa 26 bodova, dva više od velikog favorita lige, ekipe Loznica Grad 2018.

Kada prvenstvo u februaru bude nastavljeno, Vranjanci će u prvom meču gostovati osmoplasiranom SAS-u u Zrenjaninu, ekipi koja ima 9 osvojenih bodova i bori se za opstanak u ligi.

Najnovije vesti