Frulaši sa predtakmičenja u Vranjskoj Banji ostvarili veliki uspeh na Saboru u Prislonici

Takmičari koji su se za 34. Sabor frulaša "Oj, Moravo" u Prislonici kod Čačka plasirali sa predtakmičenja u Vranjskoj Banji, u organizaciji Narodnog univerziteta u Vranju, ostvarili su veliki uspeh.

Anika Nikić iz Niša pobedila je u kategoriji mladih uzrasta do dvanaest godina, a Dimitrije Nikolov iz Leskovca bio je najbolji u kategoriji savremeno sviranje (najbolje odsvirana pesma).

U kategoriji izvorno sviranje Dušan Antić iz Pirota bio je drugi, a Filip Savić iz Svrljiga zauzeo je treće mesto.

Piroćanac Antić je osvojio još jedno drugo mesto u kategoriji savremena kompozicija za frulu.

Takođe, Miljan Toković iz Medveđe, koji se takmičio i na predtkamičenju u organizaciji NU u Vranjskoj Banji, osvojio je specijalnu nagradu "Od zlata jabuka" koju dodeljuje Rado Beograd 2.

"Čestitamo našim takmičarima na izuzetnom uspehu i osvojenim nagradama.

Svaki uspeh frulaša koji nastupaju na našem predtakmičenju je i naš uspeh", poručili su iz Narodnog univerziteta u Vranju.

U konkurenciji je bilo tridesetak takmičara iz cele Srbije.

Sabor frulaša Srbije "Oj, Moravo" je kulturno-turistička manifestacija etnografskog sadržaja koja se od 1988. godine održava u Prislonici kod Čačka.

Na Saboru se za zvanje najboljeg takmiče frulaši koji su to pravo stekli na regionalnim predtakmičenjima u Vranjskoj Banji, Boljevcu, Igrošu kod Brusa, Rači, Osanici kod Žagubice i Iđošu kod Kikinde.

U pratećim programima Sabora frulaša nastupaju igračke i pevačke grupe, organizuju se izložbe frula i starih muzičkih instrumenata, izložbe rukorada, starih zanata, pripremanje starih jela, ali i pesničke večeri koje za temu imaju frulu.

Najnovije vesti