Fotografija Rastka Belića najbolja na konkursu OBJEKTIVno VRanje

Fotografija Rastka Belića "Šetnja šumom" proglašena je za pobedničku na foto konkursu OBJEKTIVno Vranje, kojeg je drugi put organizovalo Udruženje CMTDO.

Tročlani žiri u sastavu Anita Janković, Dragan Dejanović i Aleksandar Jocić "nije imao dilemu da se upravo ova fotografija najviše istakla od svih pristiglih na konkursu", saopštio je organizator.

Žiri je bio jednoglasan i kada je u pitanju drugoplasirana fotografija autora Novice Cvetkovića.

Predsednica žirija Anita Janković naglasila je u obrazloženju da je fotografija Rastka Belića "kao portret bez lica i prepuna je misterije", te da "deluje kao krišom ulovljeni trenutak u vremenu".

"Tehnička preciznost i kompozicija doprinose ukupnom utisku", dodala je Janković.

Drugo mesto pripalo je fotografija pod nazivom "Antići Drenovac".

Ona je privukla pažnju žirija zbog tematike kojom se bavi.

"Portret deteta u oronulom enterijeru sa suncem koje obasjava deo kadra reflektuje u vrlo dokumentarističkom maniru dimenziju naše stvarnosti koju često ignorišemo", pojasnila je predsednica žirija.

Treću nagradu o kojoj je odlučivala interent zajednica glasanjem odnela je Slađana Tasić čija fotografija je na društvenim mrežama osvojila više od 200 glasova (lajkova).

Takmičari su odgovarali na temu konkursa "Tako blizu a tako lepo".

U konkurenciji za nagrade bilo je 48 fotografija 14 autora.

Stručni žiri takođe je napravio odabir fotografija koje će biti tehnički opremljene, uramljene i izložene na izložbi 7. septembra.

Potom će biti poklonjene legatu grada Vranja.

Najnovije vesti