Foto izložba o šesnaest godina manifestacije Dani Vranja

Izložbu fotografija pod nazivom "Dani Vranja u periodu 2005-2019" organizovaće JU Turistička organizacija Vranja (TOV), povodom obeležavanja šesnaeste manifestacije po redu.

Izložba je pripremljena kako se ne bi prekinuo kontinuitet održavanja manifestacije, imajući u vidu da ona u svom klasičnom obliku ove godine nije održana zbog epidemiološke situacije u vezi sa koronavirusom i nemogućnosti okupljanja većeg broja ljudi.

Izložba će, kako je najavljeno iz TOV-a biti održana u subotu 31. oktobra od 11 časova, na gradskom šetalištu ispred turističkog Info centra.

Kulturno turistička manifestacija "Dani Vranja" održava se svake godine krajem avgusta.

Prva je organizovana 2005 godine.

- Raznovrstan programski sadržaj ima za cilj promociju vranjskog kraja i njegove bogate duhovne tradicije.

Predstavljanje kulturne baštine vranja i zabavni deo programa privlači posetioce, kako sa prostora celog juga Srbije, tako i iz Bugarske i Severne Makedonije.

Ova manifestacija je postala brend grada Vranja i njen kulturni i zabavni sadržaj čine etno bazar, uz reviju narodnih nošnji, salon knjiga, pozorišne predstave, književne večeri, izložbe, likovne radionice, škole pletenja, heklanja i ukrasnog veza, prezentacija tradicionalne vranjske kuhinje, uz centralni događaj "Samsijadu", sa akcentom na samsu kao prepoznatljiv specijalitet vranjskog kraja.

Organizuju se i defile oldtajmera, smotre folklora i folklornih ansambala.

Deo manifestacije je posvećen najmlađim posetiocima sa predstavama za decu, klovnovima, animatorima i nastupima plesnih grupa.

Muzički program čine izvorna vranjska muzika, sa prepoznatljivom vranjskom pesmom upisanom u Nacionalnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, nastupi trubačkih orkestara i estradnih umetnika različitih muzičkih profila - navode iz Turističke.

TOV izložbu organizuje u saradnji sa foto studiom „Mladoženja“

Najnovije vesti