Formiran Privremeni organ, neki gradski funkcioneri ostali bez posla i plate

Vlada Srbije donela je rešenje o imenovanju predsednika i članova Privremenog organa grada Vranja.

Predsednik je Slobodan Milenković, koji je krajem septembra podneo ostavku na funkciju gradonačelnika, a članovi su Goran Nikolić, potpredsednik GrO SNS i dosadašnji šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini grada, Zorica Jović (SNS), dosadašnja zamenica gradonačelnika, Srđan Dekić, dosadašnji šef odborničke grupe SPS-a u gradskom parlamentu i Borivoje Antić (SDPS).

Na prvoj sednici ovog organa u utorak razmatran je i usvojen Poslovnik o radu.

Usvojeni su predlozi odluka o raspuštanju Skupštine Gradske opštine Vranjska Banja i obrazovanju Privremenog organa ove gradske opštine.

Razmatran je i usvojen Predlog rešenja o prestanku funkcije sekretara Skupštine grada, kao i Predlog o imenovanju sekretara i zamenika sekretara Privremenog organa Grada Vranja.

Za sekretara je imenovana Jelena Pejković, a za zamenika Jelena Maksić.

Privremeni organ Grada Vranja usvojio je i Rešenja o prestanku dužnosti gradonačelnika Grada Vranja Slobodana Milenkovića, zamenika gradonačelnika Zorice Jović i članova Gradskog veća.

Time su gradski većnici koji nisu bili na stalnom radu u Skupštini ostali bez posla, ukoliko imaju mirovanje radnog odnosa u drugim organima ili preduzećima.

Oni koji nemaju gde da se vrate ostvarivaće izvesno vreme pravo na novčanu naknadu preko Nacionalne službe zapošljavanja.

Biografije

Predsednik Privremenog organa, doktor specijalista ortopedije Slobodan Milenković rođen je 10. avgusta 1972. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom Medicinski fakultet u Nišu. Radni odnos je zasnovao 2000. godine u Domu zdravlja u Bujanovcu, a dve godine kasnije prelazi na Ortopedsko-traumataloško odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju. Nakon završene specijalizacije 2008. godine stiče zvanje lekar specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, a kasnije postaje i šef Odseka za ultrazvučnu dijagnostiku lokomotornog sistema. Učestvovao je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim akreditovanim kongresima, od kojih treba izdvojiti Međunarodni evropski kongres u Istanbulu „Efort" 2013. godine. Bio je organizator i predavač akreditovanog kursa iz oblasti ortopedije na temu „primena unutrašnje i spoljašnje fiksacije u stabilizaciji preloma gornjeg i donjeg ekstremiteta". U periodu od juna 2016. do oktobra 2023. godine bio je gradonačelnik Vranja. Oženjen je i ima dva sina.

Goran Nikolić je diplomirani ekonomista. Rođen je u Vladičinom Hanu. Radio je u Simpu do 2014. godine kada je izabran za ko-poverenika vranjskog odbora SNS, zajedno sa Slavišom Bulatovićem. Nikolić je te godine došao na čelo Elektrodistribucije Vranje. Potpredsednik je vranjskog SNS-a. U junu 2016. godine postao je šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini Grada Vranja i tu funkciju je obavljao u svim odborničkim mandatima do pre neki dan. I danas je direktor Elektrodistribucije Vranje. Jedini je poslanički kandidat SNS-a iz Vranja za predstojeće parlamentarne izbore. Oženjen, otac troje dece.

Zorica Jović rođena je 1976. godine u Vranju, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom i Ekonomski fakultet u Prištini. Radno iskustvo stekla je kao profesor ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko trgovinskoj školi u Vranju. U periodu od 2010. do 2012. godine obavljala je poslove pomoćnika direktora Ekonomsko trgovinske škole. U periodu od 2016. do 2020. godine bila je član Gradskog veća za resor obrazovanje, kultura, informisanje i verske zajednice. Od 2020. godine do oktobra 2023. obavljala je funkciju zamenika gradonačelnika Vranja. Učesnik je projekta „Modernizacija sistema srednjeg stručnog obrazovanja“ Ministarstva prosvete Republike Srbije u delu samovrednovanja i praćenja rada kolega jednakih po obrazovanju i poziciji. U oktobru 2019. godine, grad Vranje je izabran za člana UNESKO Mreže kreativnih gradova u oblasti muzike kao jedini grad iz Srbije za oblast muzika, a Zorica Jović je šef tima za saradnju sa UNESKOM. Rukovodilac je projekta ,,Staro, staro mi dajte što miriše na suv bosiljak'' po konkursu Ministarstva kulture i informisanja ,,Gradovi u fokusu 2020'', kao i projekta ,,Vranjskom kaldrmom", po konkursu Ministarstva kulture. Udata, majka dvoje dece.

Srđan Dekić rođen je u Vranju 1979. godine, gde je završio osnovnu i srednju Ekonomsku školu, a zatim Ekonomski fakultet u Nišu. Bio je učesnik projekta Mladi lideri južne Srbije, radio u Regionalnoj privrednoj komori, kancelariji u Vranju kao stručni saradnik, u JP Vodovod Vranje kao zamenik generalnog direktora. Trenutno obavlja funkciju direktora Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, filijale u Vranju. Govori engleski jezik. Oženjen i otac dvoje dece.

Borivoje Antić rođen je 1975. godine u Vranju, gde je završio osnovnu i srednju ekonomsku školu. Diplomirao je na Univerzitetu UNION u Beogradu i stekao zvanje diplomirani ekonomista. Od 1996. godine bavio se privatnim preduzetništvom. Bio je predsednik FK Dinamo Vranje i pomoćnik gradonačelnika za budžet i finansije. Od 2018. godine obavlja funkciju izvršnog direktora JP Novi Dom i član je komisije za mandatno imunitetska i administrativna pitanja i izbor i imenovanja. Oženjen je i otac dva deteta.

Najnovije vesti