Formiran lokalni tim: Kako do dozvola za kretanje u vreme zabrane

Grad Vranje formirao je koordinacioni tim koji će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, tokom vanrednog stanja biti zadužen za prijem zahteva građana kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.

Potrebno je, navode iz Gradske uprave, da se građani zahtevom obrate lokalnoj samoupravi i da potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole pošalju na e-mail adresu [email protected].

Kako se navodi u saopštenju, jedinica lokalne samouprave će nakon provere "dostaviti zahteve Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje će dalje proslediti Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole".

- Na ovaj način će jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa drugim organima lokalne samouprave i udruženjima građana registrovanim na njihovim teritorijama, pribaviti i dostaviti u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podatke o osobama koje pružaju usluge pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluga socijalne zaštite personalni asistent.

Takođe, jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa centrima za socijalni rad sa iste teritorije, u obavezi su da, u slučaju prijema zahteva, obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu viđenje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) u smislu da im u vreme policijskog časa treba dozvola da dete preuzmu i/ili vrate u terminu određenom sudskom presudom - navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kontakt telefon u Gradskoj upravi Vranja za sve informacije je 017/423-905.

Najnovije vesti

Sa prošlogodišnje slave Grada Vranja. Foto Vranje News Vranje slavi Duhovski ponedeljak »

Srska pravoslavna crkva i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak proslavljaju drugi dan jednog od najvećih praznika koji...