Fondacija Divac osniva omladinski fond u Vranju

Fondacija Ana i Vlade Divac, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), osnovaće dva omladinska fonda - u Vranju i Sremskoj Mitrovici - s ciljem unapređenja učešća mladih u donošenju odluka, kvalitet života mladih i njihove saradnjule u regionu.

Vrednost svakog Omladinskog fonda biće 7.000 dolara i ovim sredstvima raspolagaće isključivo osmoro mladih ljudi koji imaju priliku da se još danas 24. jula, do kraja dana, prijave da postanu članovi i članice odbora Omladinskog fonda.

"Fondacija Ana i Vlade Divac poziva sve zainteresovane stanovnike Vranja, Sremske Mitrovice i sela koja pripadaju ovim samoupravama, uzrasta od 19 do 32 godine da se do 24. jula prijave na https://www.divac.com/omladinskifondovi2023.

Fondacija posebno ohrabruje one koji imaju prethodno iskustvo u pružanju podrške svojoj lokalnoj zajednici i žele da sarađuju sa mladima iz regiona Zapadnog Balkana na razvoju zajednice i pomirenju.

Odabrani članovi i članice odbora Omladinskog fonda imaće priliku da pohađaju dve vrste obuka, posebno organizovanih sa ciljem da nauče veštine upravljanja projektima, kako bi podržali grupe mladih koje će realizovati projekte odabrane i podržane od strane Omladinskog fonda, saopšteno je iz fondacije.

Omladinski fondovi su deo projekta Regionalno partnerstvo mladih, koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u partnerstvu sa Međunarodnim republikanskim institutom (IRI), Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku (BCBP), Fondacijom Ana i Vlade Divac, PRONI Centrom za omladinski razvoj, Mrežom vršnjačkih edukatora (PEN), Kosovskim centrom za bezbednosne studije (KCSS) i Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (FPN UNSA).

Najnovije vesti