FK Radnik PODRŽAO ZEMUN protiv „večitih“

Upravni odbor FK „Radnik“ iz Surdulice podržao je javno iznete stavove FK „Zemun“ u borbi za izlaz iz situacije sa kojom su suočeni svi ostali „mali klubovi“, članovi Super lige, a nakon „rata saopštenjima“ između dva naša najtrofejnija kluba, Crvene Zvezde i Partizana.

- Ponašanje rukovodstva oba kluba, prelazi granicu korektnosti prema svim ostalim klubovima koji se takmiče u Super ligi Srbije. U jednoj zajednici, kakva je Super liga, nekorektno je uvek sebe stavljati na prvo mesto u odnosu na druge, optuživati i tražiti krivce kod drugih, zarad prikrivanja nekih slabosti nastalih greškom istih tih rukovodilaca. Stalni napadi na rukovodstvo saveza, sudijsku organizaciju, druge klubove itd, samo su nelogični potezi, koji će dosvesti do stvaranja ružne slike o Superligi Srbije u široj javnosti, gde će posledice snositi „mali klubovi“ – poručuju iz UO FK Radnik.

Privilegovan položaj Crvene zvezde i Partizana, dodaje se u saopštenju, „osećaju svi ostali klubovi koji se takmiče u Super ligi Srbije“.

- Uvek su najveće državne kompanije sponzorisale samo ta dva kluba, iako su to sredstva svih nas i možda bi bilo ljudski da deo pređe i na ostale klubove. Neskromno je reći, da su „mali klubovi“ uvek uspevali da se izbore sa finansijskim problemima i bez ičije pomoći omoguće, da se samo takmičenje nikad ne dovede u pitanje, a problema je mnogo.

Zato nikako ne smemo dozvoliti da niko, pa ni Zvezda i Partizan, nipodaštavaju ostale klubove, njihove sportske rezultate i težnju da se samo sportskim rezultatima i valjanom politikom koju vode rukovodstva klubova, može doći do uspeha i normalnog funkcionisanja – zaključuje se u obraćanju rukovodstva surduličkog superligaša srpskoj sportskoj javnosti.

Najnovije vesti