FK Radnik: Nismo samo oštećeni, već i brutalno pokradeni VIDEO

Vranje/Surdulica - Iz FK Radnik Surdulica obratili su se saopštenjem javnosti zbog, kako se navodi, "učestalih sudijskih grešaka na štetu kluba".

Saopštenje prenosimo u celosti, bez korekcija.

"Odlučili smo da upoznamo javnost sa nepravdama sa kojima se suočavamo od strane arbitara od starta prvenstva, ukažemo na propuste i zatražimo zaštitu od Sudijske komisije.

Ipak, kako to sportska kultura nalaže, prvenstveno želimo da u ime fudbalskog kluba Radnik izrazimo poštovanje prema FSS Srbije, zbog namere da napravi kvalitetnije i bolje takmičenje u okviru Superlige Srbije.

Takvu nameru vidimo u odlučnosti čelnika naše kuće fudbala da se stane na put nečasnim radnjama i da prvenstvo bude regularnije, zatim i povećanim prihodima za klubove, kao i kroz ulaganja u terene širom Srbije sa ciljem da naša Superliga pruži bolje uslove za kvalitetnije prvenstvene utakmice.

Takođe, novoj sudijskoj komisiji na čelu sa Predsednikom Dejanom Santračem kao i njegovim saradnicima, gospodi Jeremiću, Nedeljkoviću, Vasiću i Jovanetiću želimo dobrodošlicu, uz nadu da će imati mnogo uspeha u daljem radu.

Mi iz Uprave FK Radnik kao i do sada, pružićemo podršku svakome za koga procenimo da radi za dobrobit srpskog fudbala.

Takođe, bićemo slobodni i odlučni da u svakoj situaciji u kojoj prepoznamo nameru od strane sudija da budemo oštećeni, a takvih je dosta, ukažemo na propuste.

Konkretno, detaljnom analizom suđenja na utakmicama FK Radnik u do sada odigranih devet kola nedvosmisleno smo utvrdili da su arbitri svojim greškama na četiri susreta direktno uticali na krajnji ishod mečeva a sve na štetu našeg kluba.

Na utakmicama protiv Mladosti, Čukaričkog smo oštećeni a protiv Partizana i Javora brutalno pokradeni.

Drugi izraz kojim možemo da opišemo odluke sudija, zaista ne možemo da upotrebimo.

Indikativno je i da su na mečevima protiv Partizana i Javora u glavnim ulogama bili arbitri Pavle Tomić i Dejan Trifković, s tom razlikom da su se smenjivali na terenu i VAR sobi.

Krenućemo redom.

Već u prvom kolu na utakmici protiv FK Mladost, igrač domaćih nije dobio direktan crveni karton zbog starta sa dve noge otvorenim đonom na našeg igrača.

U petom kolu, na meču protiv FK Čukarički, nepropisno je u kaznenom prostoru domaćih zaustavljen igrač FK Radnik odgurivanjem sa obe ruke od strane igrača Čukaričkog.

Sudija Đorđević presudio je odmahivanjem ruke i tako jasno stavio do znanja da ne želi da očigledan prekršaj razmatra kao potencijalni kazneni udarac za naš tim.

Zatim, na utakmici sedmog kola Superlige, 17.09.2023. protiv Partizana u Beogradu, pokazana je najočiglednija namera glavnog sudije Trifkovića da odmogne našoj ekipi prvo da pobedi a onda i da ostane neporažena.

Sudija Trifković zaslužio je za sve ono što je pokazao na stadionu Partizana nagradu Oskar za najskandaloznije suđenje u poslednjih nekoliko godina.

Nije pokazao direktan crveni karton fudbaleru Partizana zbog udaraca laktom u lice našeg igrača koji je posle te situacije zbog povrede morao da napusti teren.

Potom je poklonio jedanesterac za izjednačenje Partizanu, a u dubokoj sudijskoj nadoknadi umesto faula nad našim igračem dosudio jedanesterac za domaći tim.

Svi na stadionu i u TV prenosu mogli su da vide jedan od najsramnije dosuđenih kaznenih udaraca u poslednjih nekoliko godina.

Za faul nad našim igračem od strane igrača Partizana, sudija Trifković je našem igraču nad kojim je načinjen prekršaj dodelio direktan crveni karton.

Tendenciozno suđenje u korist protivničke ekipe videli smo i na prvenstvenoj utakmici protiv FK Javor, koju je naš tim igrao kao domaćin 01.10.2023 u Surdulici.

Na kraju pvog poluvremena, igrač gostujuće ekipe sa brojem 22 Kristijan Tojčić, udario je laktom u predelu lica igrača FK Radnik sa brojem 7 Petra Kunića, koji od siline udarca zadobija veliku posekotinu i obilno krvarenje.

Glavni arbitar na meču Pavle Tomić, u pomenutoj situaciji nije dosudio ni običan prekršaj.

Takođe, u VAR sobi gde sedi Dejan Trifković ostaje muk, pa on i Tomić ponovo nanose štetu FK Radnik.

Nastavlja dalje Pavle Tomić sa svojim deljenjem nepravde tako što u situaciji koja prethodi golu našeg rivala, umesto očiglednog gol auta dosuđuje korner za FK Javor, posle kojeg gosti dolaze do pogotka koji je odlučio utakmicu.

Ovakvih i sličnih situacija na štetu Radnika ima sijaset, a mi smo izvukli situacije koje su diretno uticale na rezultat utakmice.

Nas kao fudbalske radnike koji ulažemo vreme, entuzijazam i velika finansijska sredstva zanima da li će se dosadašnja praksa suđenja na štetu FK Radnik nastaviti i ubuduće?

Da li ćemo i u nastavku prvenstva imati neravnopravan status u odnosu na druge klubove i morati pored borbe sa sportskim rivalima na terenu da se borimo i sa sudijskim nepravdama?

Da li će i dalje na utakmicama Radnika sudije da dele nepravdu na štetu našeg kluba?

Nadamo se i verujemo da neće.

Članovi smo Superlige Srbije skoro punu deceniju, klub smo bez skandala, srdačni smo domaćini.

Ali smo i te kako sposobni da prepoznamo nepravdu, kao i da na svaki vid obmane od strane sudija i namere da budemo oštećeni reagujemo snažno i odlučno kako bi svim raspoloživim zakonskim sredstvima sprečili pokušaje pojedinaca da nam oduzmu ono što smo zaslužili na terenu.

Želimo ravnopravan odnos sa ostalim klubovima Superlige i koretno suđenje. Ističemo da ćemo svakome ko radi u korist srpskog fudbala pružiti bezuslovnu podršku ali i da ćemo svakoga ko pokuša da nas ošteti prozvati imenom i prezimenom.

Obaveštavamo fudbalsku javnost i da smo usled brojnih propusta arbitara na štetu Radnika postavili dodatne četiri kamere na našem stadionu za snimanje ispravnosti sudijskih odluka kada su u pitanju ofsajd pozicije.

Na stadionu u Surdulici i na gostujućim utakmicama ćemo u sopstvenoj režiji dodatno uvećati broj kamera koja će pratiti dešavanja na terenu i rad sudija.

Od Sudijske komisije tražimo ravnopravan tretman sa drugim klubovima i zaštitu od samovolje i bahatosti sudija koje dolaze sa namerom da oštete FK Radnik.

Nadamo se da će dolaskom gospodina Dejana Santrača na mesto Predsednika hajka arbitara na FK Radnik biti zaustavljena", navodi se u saopštenju Uprave FK Radnik Surdulica.

Najnovije vesti