FK Radnik i ženski odbojkaški klub najuspešniji sportski kolektivi Surdulice

Vranje - Fudbalski klub Radnik izabran je za najbolji sportski kolektiv Surdulice u muškoj konkurenciji u 2022. godini, dok je epitet najboljeg u ženskoj zavredeo Odbojkaški klub Surdulica.

U pojedinačnoj konkurenciji, nagrada za najboljeg sportistu otišla je Branislavu Bankoviću, Surduličaninu koji nastupa za Radnički iz Kragujevca, a sportistkinja broj jedan u ovoj opštini je Jovana Janković, odbojkašica OK Surdulica.

U okviru svečane dodele priznanja naj-sportistima za 2022. godinu, u prepunoj sali surduličkog bioskopa, prisutnima se obratio ministar u Vladi Srbije, Surduličanin Novica Tončev, potencirajući da ova lokalna samouprava "iz godine u godinu pokazuje i dokazuje da sport voli, neguje i unapređuje uslove za mlade lokalne sportske nade".

"Ali, Surdulica i stvara velike pobednike, na koje smo izuzetno ponosni.

Čestitam svim dobitnicima i želim im da nastave da budu uzor i inspiracija mlađim generacijama", rekao je Tončev.

Pehare najboljim sportistima uručili su predsednik Sportskog saveza Surdulice Vladica Nestorović i predsednica opštine Surdulica dr Aleksandra Popović.

Osim već pomenutih, nagradu za životno delo u oblasti sporta dobili su Surduličani Saša Vukašinović i Slobodan Milić.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu otišla je u ruke bokseru BK Srbija Milošu Marinkoviću.

Za najuspešnijeg trenera u 2022. godini proglašen je Saša Radosavljević, trener Bokserskog kluba Srbija.

Nagradu za uspešno predstavljanje Surdulice u inostranstvu dobili su ekipa malog fudbala Kolumbija i Mobilni tim inkluzije Roma Surdulica.

Perspektivni sportisti

Za perspektivne sportiste Surdulice, na svečanosti dodele priznanja najuspešnijima u surduličkom sportu za 2022. godinu, proglašeni su Mara Kitanović (Karate klub Tanden), Vuk Stojković (Tanden), Đorđe Đorić (BK Srbija), Bogdan Ivanović (STK Belo Polje), Uroš Mladenović (STK Belo Polje), Andrija Trajković (BK Radnik), Teodora Božilović (BK Radnik), Dunja Đokić (SU Vlasinski Vrhovi), Maksim Ivanović (mladi atletičar), Mihailo Ivanović (SPK Vlasina), Andrija Mitić (KK Radnik), Dragoljub Mladenović (FK Radnik), Mateja Ivanović (FK Radnik), Lena Rašić (Karate klub Heroj) i Filip Tančić (Heroj).

Najnovije vesti

Milan Makarić. Foto FK Radnik Makarić se vratio u Radnik »

Vranje - Napadač Milan Makarić, jedan od najboljih napadača lige do pretrprošle sezone, vratio se u surdulički Radnik, g...

Foto ilustracija Vranje News Danas su Časne verige »

Srpska pravoslavna crkva i vernici u Vranju i Srbiji u nedelju obeležavaju Časne verige, dan kada je kralj Irod okovao S...