FK Dinamo: Naša računica sve govori

Iz FK Dinamo oglasili su se saopštenjem za medije u kome se iznosi stav da je gradski većnik za sport Nenad Đorđević, prema navodima iz vranjskog kluba, "obmanuo javnost krijući se iza Saveta za Sport GrO SNS Grada Vranja i iznoseći informacije koje ne odgovaraju istini".

- Što se tiče sredstva iz gradskog budžeta namenjenih za FK Dinamo Vranje, opet ste uleteli u neistinu.

Sredstva su od 2016. godine do danas uvek stizala u klub početkom aprila i valjda greškom jednom (2017) u januaru.

Podsetićemo Vas, da smo zbog toga mi štrajkovali, javno smo protestvovali (zajedno sa našim navijačima, građanima Vranja), nameravali da odustanemo od takmičenja i pored svega toga ostvarili smo najveći uspeh vranjskog sporta uopšte.

Nabrajajući vašu učinkovitost zaboravili ste da spomenete i najveći uspeh vranjskog sporta uopšte, a to je plasman FK Dinamo Vranje pre dve sezone u Super ligu Srbije.

Vašu neobaveštenost o sportu u Vranju (a gradski ste većnik za sport) potvrdićemo sa nekoliko primera iz našeg okruženja, a ne zovu se FK Dinamo Vranje.

Uspesi iza kojih se krijete, spominjući ostale u Vranju izgleda ovako: KK Jugbasket Vranje bio je u trećem rangu, s obzirom da nisu dobili sredstva odustali su od takmičenja; KMF Vranje, boreći se u baražu za opstanak, dobio je sredstva i trenutno su šesti na tabeli u Futsal ligi Srbije; Košarkaški klub (novoformirani) KK Panteri Vranje dobio je sredstva kad je KK Jugbasket Vranje odustao od takmičenja, preregistovali su njihove igrače i igraju zonu 4, četvrti rang u košarci; Rukometni klub Vranje od sjaja do očaja, trenutno najniži rang četvrti stepen; MMA borci iz Vranja dobili su sredstva, a takmičenje kao takvo ne postoji; Balon sali Prestige Vranje dodelili ste sredstva, a ima samo jedno takmičenje u godini – Mini maksi ligu za mlađe kategorije.

Spomenućemo i novoformirani ŽFK Dinamo Vranje koji okuplja 80 do 100 devojčica uzrasta od 7 do 15 godina koji uopšte nije ni ušao u razmatranje za sredstva iz budžeta, a zapošljava dva trenera koji rade sa tom decom već šest meseci bez plate.

OTVORENA VRATA

- Tridesetog oktobra 2019. godine održali smo skupštinu kluba, izabrali sportskog direktora Marka Antića za predsednika. Jedan od zaključaka skupštine bio je formiranje delegacije kluba koja bi sa gradonačelnikom i većnikom za sport našla kompromis u vezi sa nastalom situacije na relaciji Grad vranje - Dinamo. Uputili smo dopis sa namerama da dođemo u isti dan u 8.30 sati. U našoj delegacija je bilo pet članova, koja nisu bila kao na čiviluku. Toliko o „otvorenim vratima“ za saradnju koja moraju biti „non-stop“ otvorena, jer to vam je posao - navode iz Dinama.

Iz Dinama podsećaju "da je reorganizacijom Sportog Saveza grada Vranja višak zaposlenih preraspoređen po sportskim kolektivima.

- FK Dinamo Vranje je u toj raspodeli dobio tri zaposlena, a njihove plate i troškove trebalo je da snosi Opština Vranje.
Da li je Slaviša Bulatović (predsednik GrO SNS, p.a) upoznat sa aktivnostima saopštenja Saveta za sport SNS Vranje u kome se pojedinci kriju iza tog saopštenja?

Jesenas je omladina SNS Vranje tada predsedniku FK Dinamo Draganu Antiću Recku dala punu podršku zbog uspeha i mogućnost da Vranje dobije novi fudbalski stadion, a i protivnike poput Crvene Zvezde, Partizana i sl - navode iz Dinama.

BROJKE

Iz Dinama pišu da su od 1. jula 2016. do 31. decembra 2019. godine "iz sredstva budžeta grada Vranja primili 51,19 miliona dinara, a u istom periodu ukupno su utrošena sredstva u iznosu od 184,01 miliona dinara.

- Godinu dana ranije 2015. je potrošeno preko 50 miliona, a današnje rukovodstvo je 2016. godine vratilo nagomilane dugove u vrednosti od preko 12 miliona zatečenih u FK Dinamo Vranje. Istine radi, treneri omladinske škole FK Dinamo danas nisu primili plate, a i zaposleni u klubu već tri meseca. Dakle, 51,19 miliona je grad Vranje dao FK Dinamo Vranje, 12 miliona je vraćen dug prethodnog rukovodstva. Sa 94 miliona nam je pomogao predsednik Vučić i ovom prilikom mu se još jednom zahvaljujemo. Ukupno su utrošena sredstva u iznosu od 184 miliona dinara, grad Vranje dao je 51,19, dakle razlika je 132,8 miliona - navode iz Dinama.

Iz Dinama tvrde da je Dragan Antić Recko sa svojim sinom Markom Antićem i direktorom Milošem Vukolićem obezbedio preko 50 miliona.

- Pa da pitamo gradskog većnika za sport Nenada Đorđevića da li to gospodin Recko krade sam od sebe?

Ili maksimalno pomaže klub sa svojim prijateljima?

Ovom prilikom molimo Nenada Đorđevića da prestane da obmanjuje javnost, očito da mu je matematika slaba strana.

A da ne govorimo još koliko je para podeljeno igračima u ove četiri godine iz privatnih izvora familije Antić.

Na kraju rat saopštenjima nikom ne donosi ništa dobro, sa ovim završavamo polemiku sa Nenadom Đorđevićem i njemu sličnima u Savetu za Sport GO SNS.

Nudimo poziv, da dođu i uvere se u stanje FK Dinamo Vranje, jer naša su vrata uvek otvorena - navodi se u saopštenju vranjskog prvoligaša.

Najnovije vesti