Festival animiranog filma Zlatni puž od ponedeljka u Vranju

Sedmi Svetski festival dečjeg animiranog filma “Zlatni Puž 2021” biće svečano otvoren u ponedeljak 13. i trajaće do 17. septembra u Vranju.

Za festival su, kako je objavljeno iz ŠAF-a, prijavljena 1.723 filma iz 101 države sveta.

Selekciona komisija festivala pregledala je sve prispele filmove i za zvaničan program festivala selektovano je 39 ostvarenja u kategoriji "small snail" i 31 u kategoriji "big snail".

Filmovi će biti raspoređeni u četiri zvanične projekcije.

Žiri festivala radiće u sastavu Nitin Donde (Indija), Кuzman Кuzmanovski (Makedonija) i Nikola Majdak Junior (Srbija).

"Član žirija iz Indije neće dolaziti u Srbiju, jer je ceo festival baziran na gostima iz zemlje i okruženja zbog aktuelne epidemijske situacije, pa se očekuju samo gosti iz Makedonije i Srbije.

Već po tradiciji dodeliće se nagrade za prvo, drugo i treće mesto u obe kategorije.

Grand Prix za najbolji film prikazan na festivalu, diploma Nikola Majdak kao i specijalne diplome za segmente filmova za koje se žiri bude odlučio”, navode iz Škole animiranog filma (ŠAF) koja je organizator festivala.

Zlatni puž 2021. imaće i prateći program baziran na deci, mladima, mentorima, organizatorima festivala i udruženjima iz Srbije koji se bave animiranim filmom, kratkim filmom i organizuju slične festivale poput Zlatnog puža.

Otvaranje u ponedeljak biće u 20 sati u sali Pozorišta Bora Stanković.

Pokrovitelji festivala su Grad Vranje i Ministarstvo kulture.

Epidemiološke mere

Zlatni puž 2021. biće održan u skladu sa epidemijskim merama koje u tom trenutku budu na snazi, "jer su zdravlje i bezbednost svih učesnika na prvom mestu", poručuju iz ŠAF-a.

Najnovije vesti