Evo rasporeda dežurstava u ZC Vranje u četvrtak na Dan primirja

Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji - Dan primirja, koji se obeležava u četvrtak 11. novembra, pa će u Zdravstvenom centru (ZC) Vranje raditi po nešto drugačijem rasporedu nego obično.

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima ovaj državni praznik praznuje se neradno.

Rad u Zdravstvenom centru Vranje odvijaće se prema utvrđenom rasporedu.

Tog dana radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja Vranje i to od 8 ujutro do 18 časova.

To su Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu radnika, Služba za zdravstvenu zaštitu dece školskog uzrasta, Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece, Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka služba.

Služba hitne medicinske pomoći radiće neprekidno 24 časa.

Covid ambulanta u ATD-u radiće za vreme praznika od 7 do 20 sati.

Covid ambulante u dečjem i školskom dispanzeru radiće od 8 do 18 časova, a Laboratorija u Domu zdravlja od 8 do 14 sati.

"Ostala dežurstva u Opštoj bolnici Vranje sprovodiće se prema rasporedu u režimu dežurstava i radiće se danonoćno, 24 časa bez prekida.

Na glavnom vakcinalnom punktu (Galerija Narodnog muzeja u centru Vranja) biće zadržano radno vreme od 8 do 20 sati", saopšteno je iz ZC Vranje.

Dan primirja

Dan primirja podseća na dan kada su 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. Ovaj državni praznik se u Republici Srbiji proslavlja od 2012. godine, a pre toga se obeležavao na prvim časovima u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od 2005. godine. Kao glavni motiv za amblem ovog praznika koristi se cvet 2Natalijine ramonde", ugrožene vrste u Srbiji. Ovaj cvet je u botanici poznat i kao cvet feniks. Osim ovog u amblemu se pojavljuje i motiv trake "Albanske spomenic", koja se nalazi iznad cveta.

Najnovije vesti