Evo novih cena goriva u Srbiji

Vranje - Od petka u 15 časova litar evro dizela u Srbiji koštaće 187,74 dinara, a bezolovnog BMB 95 premium 176,31 dinara za litar, objavilo je Ministarstvo trgovine.

"U skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija", saopšteno je na sajtu Ministarstva.

Podsećanja radi, zamrznuta cena benzina bila je na nivou od 171 dinar, dok je za dizel ona bila 179, prenosi Blic.

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o ograničenju cena naftnih derivata koja se odnosi na naftne derivate evro dizel i evro premijum BMB 95, a koja će od stupanja na snagu 11. marta, važiti narednih mesec dana, do 11. aprila.

Uredbom se utvrđuje maksimalna maloprodajna cena i obavezuju benzinske pumpe da kupcima gorivo isporučuju isključivo – utakanjem u rezervoare vozila.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Blagi rast korona brojki u okrugu »

Petnaest osoba od 163 testirane bile su pozitivne na koronavirus u Pčinjskom okrugu za dan, pokazuju poslednji podaci Gr...