Evo konačne raspodele mandata za Skupštinu grada Vranja

Kako su prošli rokovi za prigovore učesnika na lokalnim izborima održanim 21. juna, Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je konačne rezultate izbora za odbornike u lokalnom parlamentu.

Prema rezultatima izbora odbornička lista "Aleksandar Vučić-za našu decu" imaće 38 mandata u budućem skupštinskom sazivu.

U klupe vranjskog parlemanta sešće i 6 odbornika Jedinstvene Srbije, 8 odbornika SPS-a i 13 iz "GG Srpska Desnica Vranje - od naroda za narod".

Svi odbornici dobiće uverenja posle kojih se može zakazivati konstitutivna sednica parlamenbta radi potvrđivanja mandata.

Rok za zakazivanje je 15 dana od dana objavljivanja rezultata izbora, a za održavanje konstitutivne sednice skupštine taj rok iznosi 60 dana.

Podsećanja radi, na izborima 2016. godine naprednjaci su osvojili 35 mandata, tri manje nego na nedavnim izborima.

SPS je tada imao 15, JS 7 mandata, DS 4 mandata, SDS 3, a UG Za Naše Vranje u koaliciji sa Zelenom strankom 1 odbornički mandat.

NEMA PONAVLJANJA LOKALNIH IZBORA

Iako je poništeno glasanje na tri biračka mesta na području grada - u selima Duga Luka, Strešak i Sekirje - Gradska izborna komisija donela je odluku da se izbori na ta tri biralište ne ponove, jer ukupni kapacitet od 190 glasova ne može ništa da promeni u konačnom ishodu. Kada je reč o parlamentarnim listama, za njih će se glasanje ponoviti na 9 biračkih mesta na teritoriji grada Vranja na kojima pravo glasa ima oko 6.200 građana.

Najnovije vesti