Evo kome su uručene nagrade na konkursima Svetom Savi u čast FOTO/VIDEO

Nagrade najboljim recitatorima i autorima likovnih i literarnih radova uručene su u ponedeljak u okviru kulturno prosvetne i duhovne manifestacije Svetosavska nedelja, na svečanosti koja je održana u Pozorištu Bora Stanković u Vranju.

Najbolji recitator uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole je Olga Milovanović (OŠ Predrag Devedžić, Vranjska Banja). Slede Nikolina Kostić (OŠ 1. maj Vrtogoš) na drugom i Dunja Arsić (OŠ Vuk Karadžić Vranje) na trećem mestu.

Najbolji od petog do osmog razreda bili su Nađa Dimčić (OŠ 20. oktobar Vlase), Iva Pašalić (OŠ Jovan Jovanović Zmaj) i Anja Stamenović (OŠ Radoje Domanović).

Kod srednjoškolaca prvo mesto pripalo je Aleksandri Nedović (Ekonomsko-trgovinska škola), drugo Anji Đendić (Medicinska škola) i treće Bogdanu Stefanoviću (Gimnazija Bora Stanković).

Na likovnom konkursu predškolcima prvonagrađena je Mia Veljković iz vrtića Boško Buha, druga nagrada otišla je Anđeliji Anđelković iz Pčelice, a treća Sofiji Stojanović iz vrtića Boško Buha.

Mili Đorđević, učenici četvrtog razreda OŠ Branko Radičević u Vranju pripalo je prvo, Sergeju Stojkoviću iz OŠ Dositej Obradović drugo, a Gali Anđelković učenici četvrtog razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji treće mesto.

Kod nešto starijih osnovaca (od petog do osmog razreda) Jani Grujić, učenici sedmog razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju, pripala je prva, učenici Marini Pešić učenici petog razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji druga, a Emilu Miliću, đaku šestog razreda OŠ Vuk Karadžić, treće mesto.

Na ovom konkursu nagrađeni su i tri srednjoškolke.

Sve su iz istog odeljenja (III/2) Hemijsko-tehnološke škole.

Prvu nagradu dobila je Anastasija Popović, drugu Isidora Stojčić, a treću Dejana Mitrović.

Prvo mesto u pisanju literarnih radova kod osnovaca pripalo je Ivi Popović (OŠ Vuk Karadžić), drugo Luki Trajkoviću iz OŠ 1. maj u Vrtogošu i treće Mileni Dimitrijević iz OŠ Dositej Obradović.

Kod srednjoškolaca za najbolji literarni proglašen je rad Teodore Ilić iz Gimnazije Bora Stanković, drugi je rad takođe gimnazijalke Vedrane Gačić, a treći Viktorije Stojanović iz Ekonomsko-trgovinske škole.

Nakon uručenja nagrada zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović naglasila je da se "generacije menjaju, ali da ljubav prema Svetom Savi i ka negovanju Svetosavske nedelje u Vranju "traje i opstaje".

"Rukovodstvo grada uvek će podržati svaku ideju za dalju nadogradnju i razvoj ove manifestacije", naglasila je zamenica gradonačelnika.

U pratećem programu nastupili su učenici osnovnih škola Vuk Karadžić i Svetozar Marković, kao domaćini svečanosti dodele nagrade.

Promovisan je jubilarni pedeseti broj gradskog đačkog lista Srećni dani.

Pre ove svečanosti u Galeriji Narodnog univerziteta otvorena je izložba likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola.

Najnovije vesti