Evo koje se mere ublažavaju narednih dana

Vranje/Beograd - Prema odluci Kriznog štaba Repubike Srbije mere zaštite protiv COVID-19 biće ublažene, saopštio je u utorak epidemiolog Branislav Tiodorović na konferenciji za medije u Palati Srbija.

- Već od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, a oni koji koriste tu pogodnost moraju održavati propisano rastojanje.

Takođe od danas treninzi na otvorenom se dozvoljavaju sa potpunim poštovanjem utvrđenih preporuka - rekao je Tiodorivić.

On je dodao da će od 4. maja gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu kreće sa radom, dok u Beogradu i Nišu od 8. maja, ali bez uključivanja klima uređaja.

- Od 4. maja uz korišćenje svih mera železnički i međumesni prevoz može da se odvija, ali takođe uz poštovanje svih mera.

Istog dana počeće da rade kafići i restorani; to će biti moguće u baštama uz korišćenje distance, dok to sve treba primeniti i u zatvorenom - rekao je on.

Tiodorović je kazao da od 8. maja sa radom mogu početi i tržni centri.

- Od 11. maja iz potrebe da privreda krene, ali i uz druge potrebe, počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama - rekao je on.

Tiodorović je najavio i da će od 18. maja biti omogućen i avio prevoz.

- Moramo decu naučiti kako se štiti.

Neće život biti onakav kao pre epidemije.

Veliki broj roditelja neće dati decu u vrtiće, srediće na neki drugi način.

Međutim biće i onih koji hoće - rekao je Tiodorović.

Najnovije vesti