Evo ko su dobitnici Svetosavske nagrade grada Vranja

Osnovna škola Svetozar Marković, poznatija kao "Peta škola", najbolja je ustanova u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2019. godinu, saopšteno je nakon zasedanja Organizacionog odbora manifestacije Svetosavska nedelja 2020. u Vranju.

Najbolji profesor razredne nastave u prošloj godini je Suzana Đorić, profesorka OŠ Branko Radičević, a najbolji nastavnik predmetne nastave Saša Ristić koji predaje informatiku u OŠ Svetozar Marković.

Nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena je Ivani Stamenković, veroučiteljici OŠ Dositej Obradović i OŠ Predrag Devedžić Vranjska Banja.

Izabran je i najbolji vaspitač - Biljana Trajković iz vrtića Pčelica.

Nagrada "Sveti Sava" za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za 2019. godine otići će u ruke Jelene Cvetković, profesorke srpskog jezika i književnosti Gimnazije Bora Stanković.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2019. godini izabran je Bogdan Stefanović, učenik OŠ Svetozar Marković, a za najboljeg učenika srednje škole nagrada je pripala Miši Stankoviću, učeniku Gimnazije Bora Stanković.

Priznanje za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole za 2019. godinu dodeljena je Jeleni Milošević, studentkinji Medicinskog fakulteta u Nišu.

Svečana dodela nagrada biće organizovana u ponedeljak 27. januara na Svetosavskom balu.

SPECIJALNA PRIZNANJA I ZAHVALNICE

Odbor je doneo odluku o dodeli tri specijalna priznanja - Simi Arsiću, za sveukupan doprinos u organizaciji manifestacije Svetosavska nedelja u proteklih 30 godina, te Leonori Ristić i Anđeli Ristić, učenicama OŠ Svetozar Marković za osvojeno drugo mesto na Svetskom takmičenju u robotici koje je održano u Kini. Doneta je odluka o dodeli zahvalnice Aleksandri Savić, profesorki Muzičke škole Stevan Mokranjac, za poseban doprinos u organizaciji "Svetosavske nedelje".

Najnovije vesti