Evo ko je pobedio na Međuokružnom takmičenju frulaša u Banji FOTO

Žiri Međuokružne smotre frulaša "Zlatna frula juga Srbije" u Vranjskoj Banji proglasio je pobednike takmičenja koji su se plasirali dalje na 32. Sabor frulaša koji će se održati u Prislonici kod Čačka.

U kategoriji "savremeno sviranje" za Prislonicu su se plasirali Dimitrije Nikolov, kao prvoplasirani, te Nikola Stanisavljević i Veljko Mihajlović.

U kategoriji "izvorno sviranje" redosled takmičara koji idu dalje je sledeći: Dušan Antić, Dušan Stošić i Jugoslav Ivić.

U uzrastu do 12 godina za Prislonicu se plasirala Anika Nikić, a od 12 do 16 godina Atanasije Nedeljković i Mihajlo Rangelov.

Kod dueta u "izvornom sviranju pobedili su Radule Jovanović i Nikola Paunović, a u kategoriji "savremeno sviranje" Dimitrije Nikolov i Veljko Mihajlović.

- Organizatori čestitaju svim frulašima na odličnom nastupu, a posebne čestitke upućujemo plasiranim takmičarima koji idu dalje na 32. Republički Sabor frulaša - poručili su organizatori iz JU Narodni univerzitet Vranje nakon završetka takmičenja.

Pobednicima su uručene diplome i vredne nagrade.

Stručni žiri radio je u sastavu: Tanja Bliznakovski Jovanović, profesorka flaute, Momir Pešaković, majstor frule i Aleksandar Anđelković, profesor muzike.

Manifestacija je po tradiciji u Vranjskoj Banji, na platou ispred restorana Kičer.

Učestvovalo je dvadesetak frulaša svih uzrasta.

U pratećem programu učestvovali su KUD Dule Milosavljević iz Čačka, te vranjski pesnici Mile Kostić Dubnica, Miomir Dejanović i Slađana Nedeljković.

Organizator Međuokružne smotre frulaša je Narodni univerzitet u Vranju.

Najnovije vesti